kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çiller ve Yılmaz’a yol açıldı

ANKA
Yeni Haber
Seçimlerin gelen ilk sonuçları en büyük hüsranı merkez sağda yarattı. Gelen ilk sonuçların DP'nin baraj altında kaldığını göstermesi üzerine DP Genel Başkanı Mehmet Ağar resmi sonuçların açıklanmasını beklemeden parti genel başkanlığından istifa etti.

Ağar'ın istifasıyla gözler Çiller'e çevrildi. Önümüzdeki günlerde hareketlilik yaşayacak bir başka merkez sağ parti de Anavatan Partisi olacak. Erkan Mumcu da Eylül ayı itibariyle olağanüstü kongreye gideceğini açıklamıştı. Rize'de eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın Meclis'e girme olasılığının artması yine önümüzdeki günlerde Anavatan Genel Başkanlığı için mücadele yaşanacağını ortaya koydu.

Genel seçimlere ilişkin ilk sonuçların alınmasıyla birlikte DP Genel Başkanı Mehmet Ağar istifa etti. Ağar'ın istifasıyla da gözler, daha önce muhaliflere "seçimden çıkacak sonuçları beklemeleri" talimatı veren eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'e çevrildi. Ağar'ın istifasıyla, muhaliflerin harekete geçmesi ve Çiller'e bir kez daha partinin başına geçmesi taleplerini iletmeleri bekleniyor.

ANAVATAN'DA DA DURUM FARKSIZ

Merkez sağın bir diğer partisi Anavatan'da da Ağustos ayı itibariyle hareketlilik yaşanacak. Genel Başkan Erkan Mumcu, daha önce Ağustos ayı başında partisinin MKYK'sını toplayacağı ve Eylül ayı itibariyle olağanüstü kongre çağrısında bulunacağını açıklamıştı. Mumcu'nun bu yöndeki kararı da, parti içindeki muhalifleri hareketlendirirken, eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın Rize'den bağımsız milletvekili olarak Meclis'e girme olasılığının artmasıyla, önümüzdeki günlerde genel başkanlık mücadelesinin yaşanacağı yorumları yapılmaya başlandı.