kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan'dan birlik çağrısı

AA
Yeni Haber
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçları ile milletin önemli bir çoğunluğunun AK Parti'yi toplumsal merkezin adresi olarak tescil ettiğini belirterek, ''Sandıkta birlik ve beraberliğimiz, demokrasimiz ve cumhuriyetimiz daha da güçlenerek çıkmıştır'' dedi.

Seçim sonuçlarının ortaya çıkmasından sonra AK Parti Genel Merkezi'ne gelen Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Hayrünnisa Gül, bazı bakan ve genel başkan yardımcıları ile balkonda önce partilileri selamladı.

Erdoğan, konuşmasına, ''Bu anlamlı gecede sizleri bu coşku ve heyecan içinde en kalbi duygularımla selamlıyorum'' diyerek başladı. Erdoğan, şunları söyledi:

''Milli irade hür ve şeffaf bir ortamda sandıklara yansımıştır. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde demokratik tercihlerini ortaya koymuş olmasından büyük bir memnuniyet duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Demokrasimiz, önemli bir sınavını, dünyaya örnek olabilecek şekilde başarıyla vermiş, ulaştığı olgunluğu tüm dünyaya göstermiştir. Ülkemize, milletimize. Demokratik hayatımıza hayırlı olsun.

Sevgili kardeşlerimiz, gayri resmi sonuçlar üzerine ilk değerlendirmelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Milletimiz önemli bir çoğunluğu ile AK Parti'yi toplumsal merkezin adresi olarak tescil etmiştir. Bunun için oylarını AK Parti'de birleştirmiştir. Bu çok önemli bir tespittir. Çok partili siyasi hayatımızda rahmetli Menderes'ten sonra ilk defa milletimiz, iktidarına devam kararı vermiştir. 52 yıllık süreç içinde hiçbir iktidar, iktidarda iken oylarını artırarak iktidarda kalamamıştır. Tabii ki bu sizin kararınızdır. Çünkü AK Parti'nin hamurunu siz yoğurdunuz.

Sandıkta birlik ve beraberliğimiz, demokrasimiz ve cumhuriyetimiz daha da güçlenerek çıkmıştır. Bu seçimde kazanan, milletimiz olmuştur, geleceğimiz olmuştur, güven ve istikrar olmuştur. Milletimiz güven ve istikrar içinde AK Parti ile 'durmak yok, yola devam kararı' vermiştir. İktidar partisi olarak seçimlerden oylarımızı daha da artırarak çıktığımız artık anlaşıldı. Aziz milletimize AK Parti'ye gösterdiği teveccüh ve destekten dolayı şükranlarımı arz ediyorum.

Bu sonuçta, emeği olan bütün arkadaşlarımı, gerek ana kademe, gerek kadın kolları, gerek gençlik kolları ile bize gönül veren bütün arkadaşlarımı kutluyorum.''

KİME OY VERMİŞ OLURSANIZ OLUN, OYLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''AK Parti'den yana oy kullanmayan vatandaşlara seslenerek, ''Sizin sandıkta verdiğiniz mesajı da anlıyorum. lütfen, müsterih olun'' dedi.

Farklı tercihleri demokratik hayatının zenginliği olarak gördüklerini, demokrasinin, çoğulculuk içinde farklı siyasi tercihlerin rekabetini esas alan bir rejim olduğunu ifade eden Erdoğan, seçimlerden daha güçlü bir şekilde birinci çıkan parti olarak bu zenginliği korumanın herkesten önce kendilerin görevi olduğunu söyledi. Erdoğan, ''Milletimizin değerlerinden, Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden asla taviz vermeyeceğiz'' diye konuştu.

Erdoğan, seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından AK Parti Genel Merkezi önünde kutlama yapan partililere hitap etti.

Başbakan Erdoğan, elde ettikleri sonuçta emeği geçen bütün arkadaşlarını kutlarken, ''bu başarı bizi şımartmak yerine omuzlarımızdaki sorumluluğu daha da artırmıştır'' dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Milletimizden aldığımız bu güçlü yetkinin sorumluluğunu bütün ağırlığı ile omuzlarımızda hissediyoruz. Demokratik tercihini, AK Parti'den yana kullanmayan değerli vatandaşlarıma da seslenmek istiyorum; Sizin sandıkta verdiğiniz mesajı da anlıyorum. Lütfen, müsterih olun. Kime oy vermiş olursanız olun, oylarınız bizim için değerlidir, tercihlerinize saygı duyuyoruz.

Farklı tercihleri demokratik hayatımızın zenginliği olarak görüyoruz. Demokrasi, çoğulculuk içinde farklı siyasi tercihlerin rekabetini esas alan bir rejimdir. Seçimlerden daha güçlü bir şekilde birinci çıkan parti olarak bu zenginliği korumak herkesten önce bizim görevimizdir, rahat olunuz. Çünkü milletimizin emanetine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sonuna kadar sahip çıkacağız. Bize verdiğiniz görevi layıkıyla yerine getirmek için büyük bir gayret içinde çalışacağız. Hepimizi birleştiren ortak değer ve hedeflerimiz var, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi, daha da yükseklere taşıyacağız. Milletimizin değerlerinden, Cumhuriyetimiz temel niteliklerinden asla taviz vermeyeceğiz.''