kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Oy kullanmaya gelenler Havalimanı'nı doldurdu

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Oy kullanmaya gelenler Havalimanı'nı doldurdu
İstanbul'da oy kullanmak için memleket ve tatil beldelerinden dönen çok sayıda vatandaş, Atatürk Havalimanı'nda yoğunluğa sebep oldu.

Antalya, Bodrum, Dalaman ve benzeri turistik yerlerde tatil yapan seçmenlerin, oy kullanmak üzere, tatillerine ara verip İstanbul'a geldikleri gözlendi. THY bir günde Antalya, Bodrum ve Dalaman'dan 30 sefer planlayıp gerçekleştirirken, aynı merkezlerden Onur Air 11, Atlasjet de 12 sefer yaptı. Havayolu yetkilileri, uçaklardaki doluluk nedeniyle dönmek isteyen çok sayıda kişinin de İstanbul'a gelemediği ifade edildi. THY ise, yolcu talebini dikkate alıp Türkiye'nin çeşitli yerlerinden İstanbul'a 53 sefer planladı. İstanbul'dan gidenlerden çok, şehre gelenlerin fazla olması dikkat çekti. Oy kullanmaya gelen Trabzonlu Metin Danış iyi bir seçim olacağı temennisinde bulunurken, Artvinli Celal Abay da, yaylaları bırakıp İstanbul'a oy kullanmaya geldiğini tekrar döneceğini söyledi.

Mehmet Kavlı isimli vatandaş, partilerin yaptıklarının sonucunu sandıkta alacağından söz etti. Hacı Şimşek ile eşi Hanife Şimşek ise, seçim tarihine göre tatil planı yaptıklarını, oy kullandıktan sonra memleketlerine gideceklerini dile getirdi.

Antalya'daki tatilini yarıda kesen Zerrin Önder, demokratik, laik bir partinin iş başına gelmesini istedi. Elmas Pampal ise, vatandaşlık görevini yapmak için geldiğini anlatarak, ''bilinçli tepkimi bağırıp çağırarak değil sandıkta göstermek için tatilimi kesip, görevimi icra etmeye geldim. Seçimlerin 21. yüzyılın eşiğindeki Türkiye'ye yakışır şekilde olmasını temenni ediyorum'' dedi.