kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞARKI YARIŞMASINI KAZANMIŞTI... Henüz 14 yaşında hayata gözlerini yuman Meral Işık'ın, kazadan önce katıldığı Kızılay kampındaki şarkı yarışmasında birinci olduğu öğrenildi.

İki rapor tutuldu ama cıvata sıkılmadı

İsmet ACAR / Ercan YILDIZ MERKEZ
Uludağ'da bir kızın ölümüne yol açan telesiyej hattı için "kullanılması sakıncalı" diye rapor verildiği ortaya çıktı..
Bursa Uludağ'da önceki gün 25 metre yükseklikteki telesiyejden düşen Meral Işık (14) isimli bir kızın ölümüne neden olan facianın ardından 'ihmal' çıktı. İki telesiyejin çarpışmasıyla meydana gelen kazada, 3 kız ise yaralanmıştı.

'Makara sistemi yenilenmeli'
Makine Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesince oluşturulan bir ekip, kazanın meydana geldiği bölgede inceleme yaptı. Kazanın olduğu bölgede makara sistemine ait kırık bir parça bulduklarını anlatan MMO Bursa Şube Müdürü Serdar Sönmez şöyle konuştu: "2000 ve 2005 yıllarında hazırladığımız iki ayrı raporda, telesiyejlerin kullanılmasının sakıncalı olduğunu söylemiştik. Bu raporlarda detaylı olarak halatların, makara sistemlerinin tekrar yenilenmesi, gevşeyen cıvataların sıkılması gerektiğinden bahsetmiştik." Bursa Büyükşehir Belediyesi ise kazadan sonra yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 2.5 aylık sezonda 50 bin kişi taşıyan telesiyej işletmesinde ilk kez böyle bir kaza yaşandığı belirtildi. Öte yandan yaşamını yitiren Meral Işık, dün Düzce'de toprağa verilirken, yaralanan Gizem Taylan (16), Aslıhan Keser (17) ve Sümeyye Kısakol'un (16) tedavileri sürüyor. Kısakol'un hayati tehlikesi bulunduğu, diğer öğrencilerin durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Haberin fotoğrafları