kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TOPLAM 50 ARAÇ SATIN ALINDI.... Başkan Topbaş tarafından basına tanıtılan projede kullanılmak üzere, 20 adet asansörlü özürlü minibüsü, 21 özürlü minibüsü, 2 adet minibüs, 3 hafif asansörlü ticari araç, 2 adet hafif ticari araç, 1 adet hafif asansörlü otobüs, 1 adet hafif otobüs alındı.

Onlar da artık istediği yere gidebilecek

Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarını kullanamayan özürlü ve kimsesiz yaşlılara ücretsiz ulaşım hizmeti veriyor..
Özürlü ve kimsesiz yaşlılar için büyük bir proje daha hayata geçirildi. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından hizmete sokulan "Özürlü ve Yaşlı Servisi", İstanbul'da yaşayan, toplu taşıma araçlarını kullanamayan özürlü ve kimsesiz yaşlılara ücretsiz ulaşım hizmeti veriyor. Projeden sosyo-ekonomik düzeyi düşük olan özürlüler, kendi başına hareket edemeyen, refakatçisi olmadan toplu taşıma araçlarını kullanamayan yaşlılar, özürlü sivil toplum örgütlerinin eğitim amaçlı organizasyonlarına katılan özürlü üyeleri, kas hastası, omurilik felçlileri, ortopedik ve zihinsel özürlüler faydalanabilecek. Özürlü ve yaşlı servisleri, eğitim (dershane, kurs vs. ), kamu kurum ve kuruluşları ( hastane, banka, belediye, kaymakamlık vs.), alışveriş, cenaze, özürlülerin toplumsal hayata katılımı için gezi amaçlı yerler (spor, sinema, tiyatro vs) ve OKS, ÖSS ve Açık Öğretim sınavlarına ulaşım için kullanılabilecek.

NASIL YARARLANILACAK?
Hizmetten yararlanmak isteyen özürlü ve yaşlılar öncelikle 153 - 3 nolu Özürlüler Müdürlüğü çağrı merkezine başvuruda bulunuyor. Kişinin hizmetten yararlanıp yararlanmayacağına ise kurulan teknik komisyonun, kişinin ibraz edeceği evraklar ışığında yapacağı incelemenin ardından karar veriliyor. Komisyonca hizmet alması kararlaştırılan kişilere ihtiyaçları oranında aylık kullanım hakkı (kontör) sağlanıyor. Örneğin; her gün okula gitmesi gereken özürlü bir öğrenciyle ayda bir kez maaş çekmeye giden emekli yaşlıya aynı oranda kullanım hakkı sağlanmıyor.
Haberin fotoğrafları