kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ahmet Melih Hamurcu kızlarını almak isterken İtalya'da suçlu durumuna düştü.

Kızlarını almaya gitti İtalya'da esir kaldı

Ali EYCE MERKEZ
Çocuklarını kaçıran eşinin ardından gittiği İtalya'da pasaportuna el konan Ahmet Hamurcu 10 gündür bir barakada kalıyor..
İzmirli Ahmet Melih Hamurcu (36), Almanya'da çalışırken tanıştığı İtalyan vatandaşı Daniella Serra (35) ile 1996'da evlendi. Almanya'da yapılan düğünün ardından Türkiye'ye kesin dönüş yapan çift, İzmir'e yerleşti. Genç kadın Türk vatandaşlığına geçti ve Dilara Hamurcu adını aldı. Çiftin iki kızları oldu. Ancak çift arasında son dönemde geçimsizlik başladı. Dilara Hamurcu, bir süre önce eşi Almanya'da olduğu sırada, İzmir'de boşanma davası açtı. Davayı öğrenen Ahmet Melih Hamurcu da mahkemeye başvurarak eşinin çocuklarını yurtdışına kaçırma riskine karşı ihtiyati tedbir kararı verilmesini istedi. Mahkeme bu talebi reddetti. Bir süre önce yine yurtdışına giden Hamurcu, döndüğünde eşinin kızları 11 yaşındaki Perihan Sara ile 8 yaşındaki Nurhan Dila'yı İtalya'ya kaçırdığını öğrendi. İtalyan Konsolosluğu'na giden Hamurcu, eşinin kendi rızası olmadan kızları pasaportuna işlettiğini tespit etti. Hamurcu, 10 gün önce eşiyle görüşmek için Sardinya Adası'na gitti. Burada eşiyle görüşen Hamurcu, genç kadına boşanma davasının sürdüğünü ve çocukları kendi rızası olmadan pasaporta kaydettirdiğini söyleyerek, iki kızını Türkiye'ye götüreceğini söyledi.

'EŞİM BENİ ÖLDÜRECEK'
Polis çağıran Dilara Hamurcu, eşinin kendisini öldürmek için geldiğini iddia etti. Ahmet Melih Hamurcu'yu gözaltına alan polis, İtalya'yı terk etmesini istedi. Ancak Hamurcu, çocuklarını almadan gitmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine polis Hamurcu'nun pasaportuna el koydu. Kızlarını alamadığı ve pasaportuna el konduğu için Türkiye'ye dönemeyen Hamurcu, 10 gündür bir barakada zor şartlar altında yaşıyor. Hamurcu'nun Türkiye'deki avukatı Dışişleri Bakanlığı'na başvuracaklarını ve AİHM'ye gideceklerini belirtti.
Haberin fotoğrafları