kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kapalıçarşı'da baskın

Yeni Haber
Eminönü'nde, bir antika dükkanına düzenlenen baskında Tunç, Helenistik, Roma ve Osmanlı dönemlerine ait toplam 449 parça kaçak tarihi eser ele geçirildi.

Konuyla ilgili bir kişi gözaltına alınarak, savcılığa sevk edildi.İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yapılan bir ihbar üzerine Kapalıçarşı'da bir antika dükkanına baskın düzenlendi. Mahkeme kararıyla gerçekleştirilen aramada toplam 449 parça Tunç, Helenistik, Roma ve Osmanlı dönemlerine ait kaçak tarihi eser elde edildi. Konuyla ilgili olarak Hüseyin C. isimli bir kişi gözaltına alındı. Hüseyin C.'nin tarihi eserleri Anadolunun çeşitli yerlerinden satın aldığı öğrenildi. Hüseyin C.'nin daha önceden de tarihi eser kaçakçılığından kaydının olduğu açıklandı.

Antika dükkanında yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 750 bin dolar değerinde olduğu belirtilen 86 adet Yunan, Roma, İslami ve Avrupa dönemlerine ait sikke, 26 adet kurşun sapan taşı, 21 adet boncuk, 9 taş silindir damga mühür, 9 adet cam-taş olje, 11 adet pişmiş toprak tessere, 9 adet kurşun obje, 8 adet bronz yüzük, 5 adet bronz halka, 7 adet bronz bilezik, 13 adet bronz sarkaç (küpe halkası), 1 adet bronz kase, 1 adet kemik sap, 3 adet bronz aplik, 7 adet cam vazo, 1 adet cam amphoriskos, 12 adet pişmiş toprak kap, 1 adet fosil, 2 adet cam-taş-fayans boncuk dizisi, 2 adet taş obje, 15 adet gözyaşı şişesi ele geçirildi.

Gözaltına alınan Hüseyin C., emniyette işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

CHA