kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Settar Tanrıöğen Tuba Gülsün Ufuk Özkan Ufuk Özkan Asuman Dabak Ayla Algan Engin Alkan Teo Kaya Fırat Yalçın

Usta oyunculardan kahkaha fırtınası

MUSTAFA KIZIL GÜNAYDIN
Başarılı dizilerin kanalı atv'de bu akşam 'Ayda' isimli farklı bir sit-com start alıyor. Dizide rol alan usta tiyatrocular Asuman Dabak, Ayla Algan ve Settar Tanrıöğen iddialı: İzleyiciler bu diziyi çok sevecek..
Bu akşam atv ekranlarında daha önce izlediğiniz komedi dizilerinden çok daha farklı bir dizi başlıyor. İsmi 'Ayda'... Komedinin usta isimleri Asuman Dabak, Ayla Algan ve Settar Tanrıöğen'in başrollerini üstlendikleri 'Ayda', yıllar sonra çocukları ve annesiyle eski mahallesine dönen Ayda'nın mahalleli ile yaşadığı komik olayları konu alıyor. Günlük yaşam içinde, kendinizden de bir şeyler bulabileceğiniz dizinin senaristliğini Çetin Büyükakın, yönetmenliğini ise daha önce de 'Çocuklar Duymasın'ın yönetmeni olarak tanınan Raşit Çelikezer üstleniyor. Ayda karakteriyle izleyiciyi güldürmeye hazırlanan Asuman Dabak, diziyi eğlenceli ve nitelikli bulduğunu söylüyor: "Bu dizide hayatın içindeki insanların hikayesini göreceğiz. Seyirci Ayda'da hep kendinden bir şeyler bulacak."

SENARİST ÇOK BAŞARILI
* Bu akşam yayına başlayacak 'Ayda' dizisini biraz anlatır mısınız?
'Ayda', komedi tarafı ağır basan, fakat dramatik tarafları da olan bir sit-com. Ayda, kocası tarafından terk edilince iki çocuğuyla beraber hayata tutunma mücadelesi veriyor. Bu dizi hayatta başarısız olanların, istedikleri yerlerde olamayanların dizisi. Dizinin dramatik öğeleri gerçekten dizinin içine iyi işlenmiş. Şöyle söyleyeyim; gerçekten çok eğlenceli bir dizi olacağını düşünüyorum. En azından nitelikli bir dizi olacak.

* 'Ayda', İspanya formatlı bir sitcom... Genelde yurtdışı formatlı sit-com'larda uyum sorunu yaşanıyor. Burada yaşanır mı?
Ben sizin gibi düşünmüyorum. Biz 'Tatlı Hayat'ı üç yıl çektik. O da yurtdışı formatlı bir işti. Son derece güzel uyarlanmıştı. 'Dadı' dizisi vardı mesela... Ama sadece yurtdışında tuttu diye, Türkiye'de de tutacak diye bir kaide yok! Türk, örf ve geleneklerine uygun olması gerekiyor. Eğer seçtiğiniz diziyi 'Türkleştirme' imkanınız varsa alıp getirilmesi gerekiyor. 'Ayda' hala İspanya'da devam eden bir dizi. Zaten onlar da Akdeniz insanı. Türkler gibi sıcak, hareketli ve canlı insanlar. Ama diyalogları birebir kullanma gibi bir durum söz konusu olmuyor tabii. Senaristimiz burada gerçekten çok iyi bir iş çıkarmış. Çok başarılı...

YAPTIĞIM İŞE İNANIYORUM
* Dizinin dışında yine atv ekranlarında devam eden 'İtirazım Var'la gündüz yayınlanan programlar arasında reytinglerde zirveye oturdunuz. Bunun sırrı nedir?
Bu biraz da reality show oldu artık. Çünkü hayatın içinde bu tip sıkıntıları yaşayan o kadar çok insan var ki... Aslında baktığınızda konular kendi içinde çok sıradanlaştı. Anne-baba ilişkisi, bir yığın tanıdığımız sıradan rahatsızlıkları konuşuyoruz. Biz bir mahkeme ya da karar mercii değiliz. 'İtirazım Var'ın farkı her iki tarafı dinleyip, doğrularını ve yanlışlarını masaya yatırıp tartışmak... Ben yaptığım işe inanıyorum ama herkesi memnun etmek de mümkün değil! Bu programı seven olduğu kadar nefret eden de var.