kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Muhtırayla yetinmezler

Diyarbakır bağımsız adayı Aysel Tuğluk, "AKP'yi tek başına hazmedemeyen sistem, bizlerin olacağı bir iktidara yönelik sadece muhtıra ile yetinmez" dedi..
Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili adayı olarak seçimlere katılan DTP eski eş başkanı Aysel Tuğluk, ilginç iddialar ortaya attı. SABAH'a, AKP'yi dışarıdan destekleyebileceklerini açıklayan eski DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün aksine, Tuğluk, 23 Temmuz sabahı ciddi bir muhalefete hazırlandıklarını belirtti. Tuğluk, "Kendimizi iktidar ortağı olma tartışmaları içinde bulduk. Bireysel fikirlerimizi olgunlaştırmış olsak da bunun henüz bir gündem olarak ele alınmadığını hassasiyetle belirtmek istiyorum" dedi. Tuğluk, Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Nisan bildirisine atıfta bulunarak, iktidar olmaları halinde askerin "muhtıradan daha ötesini yapacağını" iddia etti. Tuğluk "AKP'yi tek başına taşıyamayan, hazmedemeyen sistemin, bizlerin de içinde olacağı bir Türkiye siyasi iktidarına yönelik sadece muhtıra ile yetinmeyeceğini de eklemeliyim 'derin' bir hissiyatla" dedi. Radikal gazetesinin dünkü sayısında "Farklılıklara evet, ayrılıkçılığa hayır" başlıklı bir yazısı yayınlanan Tuğluk, seçim vaatlerini de anlattı. Tuğluk'un yazısından bazı satır başları şöyle: "Kürt sorununda ilk yapılması lazım gelen şiddetin durdurulması ve silahların tümden bırakılması, Meclis siyasetimizin omurgasını oluşturacaktır. Türk'ün güvenliği için Kürt ne kadar gerekliyse, Kürt'ün güvenliği için de Türk o kadar gereklidir. 'Farklılıklara evet, ayrılıkçılığa hayır' diyerek, milliyetçiliğe prim vermeyeceğiz."

SON KEZ BARIŞ ELİ
Öte yandan Diyarbakır'da DTP'nin desteklediği ve kendilerine, 'Bin Umut Adayları' adını veren bağımsız milletvekili adayları, İstasyon Meydanı'ndaki mitingde taraftarlarına seslendi. Yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı miting alanın üzerinden iki savaş uçağı alçak uçuş yaptı. Mitingde kapatılan DEP eski milletvekili Leyla Zana "Son bir kez daha barış eli uzatıyoruz. Uzatırlarsa uzatsınlar, uzatmazlarsa bir daha uzatmayacağız. Kimse haysiyetimizle oynamasın" dedi.