kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
LİSEDEN ARKADAŞ... İkisi de Galatasaray Lisesi'nden arkadaş olan Eren Talu ve Prof. Selim Pamuk'un arası açıldı. Pamuk, "Devremülkü dayanışma için aldık. Eren'e bir türlü ulaşamadım" dedi.

Devremülkte aidat kavgası

Erhan ÖZTÜRK İSTANBUL- MERKEZ
Bodrum'da Eren Talu'nun sahibi olduğu yerin yıllık aidatını ödemeyen Prof. Selim Pamuk içeri alınmadı. Pamuk tepki gösterip yargıya gitti..
Ünlü mimar Eren Talu'nun sahibi olduğu Bodrum Göltürkbükü'ndeki 48 odalı Ev Hotels'te devremülk aidatları 350 Euro'dan 800 Euro'ya çıkartılınca protesto için yatırmayan Yazar Orhan Pamuk'un kuzeni sosyete dişçisi Prof. Dr. Emin Selim Pamuk, tatil yapmak üzere tesise de alınmadı. Pamuk, bunun üzerine, noter kanalıyla ihtarname çekerek konuyu yargıya taşıdı.

800 Euro tepkisi
Prof. Pamuk, 2004 yılında açılan Galatasaray Spor Kulübü eski yöneticilerinden avukat Celal Erkut, sosyete dişçisi Tankut Gürsoy, iş adamları Orhan Tulçaltan, Akil İymen'in de aralarında bulunduğu çoğunluğu Galatasaray Lisesi'nden arkadaş ünlü isimler ile Ev Hotels'ten 15 bin Euro karşılığında 30 yıllığına devremülk aldı. Yılda bir kez verilen 350 Euro tutarındaki aidat bu yılın başında 800 Euro'ya çıkartıldı. Ancak bu artışa Pamuk tepki gösterdi. Aidatını ödemeyen Pamuk, temmuzun ilk haftası eşi ve çocuğunu da alarak devremülke gitti. Ancak Pamuk ve ailesi, aidatı ödemedikleri gerekçesiyle içeri alınmadı. Görevlinin, "Aidat 800 Euro artı. Aidatı ödemeden anahtarı alamazsınız" sözleriyle karşılaşan Pamuk, 'Bu kadar artış olmaz. Ayrıca sözleşmede de yok' diye karşı çıktı.

Tutanak tutuldu
Bunun üzerine Pamuk, soluğu Göltürkbükü Jandarma Karakolu'nda aldı. Tutanak tutulmasının ardından konu savcılığa bildirildi. Aynı gece İstanbul'a dönen Pamuk, Ev Türkbükü Turizm'in Bodrum ile İstanbul'daki merkezlerine noter kanalıyla ihtarname çekerek, "Haklarının kullanımına engel olunduğunu" belirtti. Ünlü mimar Talu ile Galatasaray Lisesi'nden arkadaş olduğunu belirten Pamuk, birçok üyenin de kendisini desteklediğini iddia etti.
Haberin fotoğrafları