kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Saldırgan 1 polisi şehit etti

Yeni Haber
Diyarbakır'da evinin kapısını çalan seyyar satıcıyı yaraladıktan sonra olay yerine gelen polise ateş açan ve bir polis memurunun şehit eden kişi, özel hareket timlerinin düzenlediği operasyon sonucu ölü olarak ele geçirildi.

Ferit Köşkü Mahallesi'ndeki evinde ismi açıklanmayan bir seyyar satıcıyı bacağından yaraladıktan sonra olay yerine gelen polis memurlarının ''Teslim ol'' çağrısına, silahla karşılık veren ve polis memuru Hüsamettin İnci'yi şehit eden İskender Özpolat'ın (53), yakalanması için operasyon düzenlendi. Operasyon öncesi çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, megafonla Özpolat'ın rehineleri serbest bırakarak, teslim olması konusunda uyardı.


Bu arada, çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı olay yerinde hazır bekletildi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya'nın yönettiği operasyonda, Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı timler, eve göz yaşartıcı gaz atarak, girdi. Bu arada çıkan çatışmada Özpolat, ölü olarak ele geçirildi.

Özpolat'ın rehin aldığı ve operasyon sırasında eve atılan gazlardan etkilenen eşi Yıldız (47), çocukları Cahide (26), Sevgi (6), Mehmet (17) ve Ömer (8), gelini Suna (24) ile torunu Semanur (6), polis etipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Öte yandan olay yerine gelen Vali Yardımcısı Suat Seyidoğlu, polis ekiplerinden bilgi aldı. Yetkililer, Özpolat'ın silahla bacağından yaraladığı seyyar satıcının da hastanede tedavi altına alındığını bildirdi.