kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

Bir bardak süt felç riskini azaltıyor
İngiltere'deki Cardiff Üniversitesi tarafından 25 yaş üstündeki 2 bin 400 kişi üzerinde yapılan araştırma, düzenli olarak süt içip yoğurt veya peynir yemenin sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğunu ortaya çıkardı. İşte sonuçlar: "Kalp sorunlarını, felç riskini azaltıyor ve diyabet hastalarını aşırı su içme, aşırı idrara çıkma, sık acıkma, aşırı yeme, yorgunluk, halsizlik gibi sorunlardan kurtarıyor. Ayrıca tansiyon, böbrek yetersizliği, görme bozuklukları, dolaşım ve duyu bozukluklarına karşı doğal ilaç işlevi görüyor."

Bin Ladin'in gelini barış elçisi olacak

El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin'in, 27 yaşındaki oğlu Ömer'in kendisinden neredeyse 2 kat daha büyük bir İngiliz kadınla evlenmesi tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Haberin patlamasının ardından Jane Felix-Browne (51) eşinin ilk eşiyle yaşadığı Suudi Arabistan'ın Cidde kentine gitti. Gitmeden İngiltere'nin saygın gazetelerinden Times'a konuşan Felix- Browne, Ortadoğu barışı için çalışacağını söyledi. Felix-Browne "Ömer evliliğimiz hakkında konuşmama izin verdi. Ortadoğu barışı için çalıştığımızı da söylememi istedi. İkimiz de Ortadoğu'da ve tüm dünyada barış olması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

'Jim Morrison bar tuvaletinde öldü'

27 yaşında kariyerinin zirvesindeyken Fransa'nın başkenti Paris'te ölen, efsanevi grup The Doors'un solisti Jim Morrison'un ölümüyle ilgili sır perdesi aralanıyor. Morrison'un ölümünden 36 yıl sonra, bar işletmecisi Sam Bernett tarafından kaleme alınan "The End: Jim Morrison" isimli kitapta ünlü yıldızın bir barın tuvaletinde uyuşturucu komasına girip öldüğü öne sürülüyor.

Alkollü denize girdi ortalığı karıştırdı
Kartal'da alkollü olarak denize giren Sevval Çakıcı, fazlaca açıldığı denizde yunusları köpek balığı zannedince panik yaşadı. Kartal sahilinde arkadaşı ile gezinen Çakıcı, sıcakladığını söyleyerek denize girdi. Kıyıdan yüzlerce metre uzaklaşan genç kadın yunusları görünce paniğe kapıldı. Akıntının da etkisiyle kıyıya yaklaşmak yerine daha da açığa sürüklenen Çakıcı, boğulma tehlikesi atlattı. Polis ekiplerince kurtarıldığı halde olayın etkisinden kurtulamayan Çakıcı, "Köpek balıkları etrafımda dönüyordu. Beni yiyeceklerdi" diye ağladı. Sakinleştirilemeyen çakıcı, tedavi için hastaneye kaldırıldı.
Haberin fotoğrafları