kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
15 İMZA TOPLADILAR Özşahin ailesi Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy’a tepki gösterip, "Lulu’nun kimseye zararı yok onu bırakmayız" diye konuşuyor.

Lulu'yu terk etmek yerine biz taşınırız

Yalçın BEL/ MERKEZ
Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy köpek besleyen komşularına dava açtı. Aile, 20 günde tahliye kararı çıkan köpekleri için, "Onu da alır taşınırız" diyor..
İstanbul Suadiye'de bir apartmanın en üst katında yaşayan Özşahin ailesinin bir yaşındaki İngiliz Çoban köpeği Lulu'nun tahliyesi için dava açan komşuları Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy ile avukat çift Haluk-Semra Eldem mahkemeyi kazandı. Mahkemenin 20 gün içinde tahliyesini kararlaştırdığı Lulu ile ilgili karar Yargıtay'a gönderildi. Aile ise köpeklerinden ayrılmamak için 4 yıldır oturdukları evden taşınacak.

YARGITAY'A GİTTİLER
Coşkun Ulusoy ve avukat çift dilekçelerinde, Özşahin Ailesi'nin binanın yönetim planının 6. maddesinde yer alan, "Bağımsız bölümlerde evcil hayvan beslenmesi kat malikleri kurulunun müsaadesine tabidir" maddesine aykırı davrandığını ileri sürdü. Kadıköy 4. Sulh Mahkemesi, önceki gün görülen ikinci celsede Lulu'nun 20 gün içinde evden tahliye edilmesine karar verdi. Ancak Özşahin ailesi halen bir yaşında olan Lulu için verilen tahliye kararını Yargıtay'a gönderdi. Köpekleri Lulu'yu henüz bir aylıkken oğlu Emir'in eve getirdiğini, önceleri kendilerinin de istemediğini anlatan işadamı Kemal Özşahin, şunları söyledi:

'LULU ÇOK UYSALDIR'
"Zaman geçtikçe ben ve eşim de çok alıştık. Çok uysal ve cana yakın. Lulu'yu kimseye rahatsızlık vermeden besledik. En üst katta oturuyoruz. Köpeğimizden şikâyetçi olanlarsa en alt kat ile dördüncü katta. Dava açılınca komşularımızdan imza topladık. Çoğu komşumuz, 'Sizin köpeğiniz mi vardı' diye sordu. 24 daire sahibinden 15'i Lulu'nun kalması için imza verdi. Ama fayda etmedi." Neslihan Özşahin ise tepkisini "Lulu, 20 gün içinde apartmandan uzaklaştırmazsak hayvan barınağına verilecekmiş. Lulu'dan değil bu zihniyeti besleyenlerden uzak olmak için evimden vazgeçerim" diye dile getirdi. Özşahin Ailesi'nin avukatları da, Yargıtay'ın daha önce vermiş olduğu bir kararı emsal gösterip kararı temyiz ettiklerini belirterek, "Bilirkişi atayıp apartmanda keşif yapılması, kararın bilirkişi raporundan sonra verilmesi gerekiyordu" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları