kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Rusya
10 bin yıllık mamut mumyası yeni gibi
Bugüne kadar en iyi korunmuş mamut mumyası Rusya'nın kuzeyinde bulundu. Sibirya'nın ücra bir bölgesinde bulunan 6 ila 12 aylık bir mamuta ait mumya, yaklaşık 10 bin yıllık. Bir geyik avcısının mayıs ayında bölgede gezerken bulduğu mamutun mükemmel şekilde korunmuş olduğu kaydedildi. Gözler ile hortumun neredeyse hiç bozulmamış olduğunu açıklayan Rus uzmanlar, mamutun üzerinde tüylerinin bile bulunduğunu söyledi. Boyu 130 santimetre olan mamutun ağırlığı da 60 kilogram.

Marmaris
Nazarbayev mavi tur için Marmaris'te
Bodrum'da tatil yapan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev Marmaris'te mavi tura çıktı. Marmaris'in Turuç beldesine bağlı Kumlubük mevkisine yatla gelen Nazarbayev, eşi ve beraberindekiler bir restoranda yemek yedi. Netsel marinayı da ziyaret eden Nursultan Nazarbayev, sonra aynı yatla Marmaris'ten ayrıldı. Nazarbayev'in ziyareti nedeniyle polis ve jandarma ekipleri gazetecileri bölgeye yaklaştırmadı.

ABD
Haber kaynağıyla sefa, işinden etti
ABD'de haber NBC 5 kanalının başarılı habercilerinden Amy Jacobson, "haber kaynağı" ile uygunsuz şekilde yakalanınca işinden oldu. 2 ay önce esrarengiz şekilde kaybolan Lisa Stebic ile ilgili haber hazırlayan Jacobson, Lisa'nın kocasıyla havuz sefasında yakalandı. Kadının kocasıyla havuza girerken videoya çekilen ünlü habercinin görüntüleri, internet sitelerinde gösterildi.

Ankara
Dayakçı kocaya hakarete ceza yok
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, dayak atan kocasına hakaret eden kadını eşit kusurlu sayan Yargıtay kararını bozdu. Genel Kurul, yerel mahkemenin kocaya verdiği cezayı da onadı. Yargıtay Hukuk Dairesi dün eşinden dayak yiyen kadının kocasına hakaret etmesini eşit kusurlu sayan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi kararına yapılan itirazı görüştü. Genel Kurul, 2. Hukuk Dairesi'nin kararını bozarak, yerel mahkeme kararını onadı. Hukuk Genel Kurulu, alkol alarak evin camlarını kıran, eşine şiddet uyguladığı doktor raporu ile ispatlanan ve annesini eşinin rızası olmadan evine yerleştiren kocaya hakaret eden kadını "eşit kusurlu" gösteren kararı bozarken, yerel mahkemenin kocaya verdiği 7 bin YTL tazminat cezasını da onadı.
Haberin fotoğrafları