kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Antalya'da bir Osmanlı Sarayı!..

Pazar gecesini gene Order'da bu defa çellist İlkay ve arkadaşları eşliğinde yaşadıktan sonra, pazartesi Özer'e gittik. Sevgili dostum, kardeşim Özer Saraçoğlu'na..
Bir zamanlar, yani bunca değil, hemen hiç doğru dürüst otel, tatil köyü yokken, Antalya efsanesiydi Club Otel Sera.. Yöre hızla gelişince, geride kaldı biraz.. İki yıldır, baba (Feyzullah Bey), oğul kolları sıvadılar. Eski binayı tepeden tırnağa elden geçirirken, yeni de bir bina yaptılar.. Hem onu göreceğiz, hem de yemek yiyeceğiz.. Genç, dinamik başkan Menderes Türel de olacak.. "Antalya'yı ayağa kaldırmak" diye yazdıklarımı tartışacağız..
Özer yeni binayı gezdirirken, şaşkına döndüm.. Antalya'da bir Osmanlı Sarayı yapmışlar.. Tavanlardaki varak işlemelere varıncaya kadar.. Hiçbir masraftan kaçınmamışlar..
"Sen çılgınsın" dedim, Özer'e.. "Bu para kaç yılda çıkar?.. Hem de günümüz çılgın rekabet ortamında fiyatlar nerdeyse sıfıra çekilirken.."
Türkiye'de turizmin ayağa kalkması için, güçlü bir turizm lobisi kurulması gerektiğini yazdım.. Duran devlet çarkını harekete geçirecek, politikacıları turizmin içine girmeye zorlayacak ve de, aptalca rekabetin altın yumurtlayan tavuğu öldürmesini önleyecek bir turizm lobisi.. Mevcut, ne işe yaradıkları bilinmeyen, bugüne dek zerre etkinlikleri hissedilmeyen yığınla dernek, vakfın dışında, kelimenin tam anlamı ile bir lobi.. Baskı gurubu..
Turizmle ilgili her sektörden etkin ve saygın kişilerden kurulu.. Gazetelerde sayfalar, ekranlarda dakikalar satın alacak kadar da maddi güçlü bir lobi..
Genç, çok iyi yetişmiş, sorunları çok iyi bilen Özer'i ve siyasete, sırf deliler gibi sevdiği kentine hizmet için giren Menderes Türel'i de, el ele verip bu lobiyi kurmaya davet etmiştim..
Yemek ve Özer'in davet ettiği kemanlar öyle harikaydı ki, inanın fazla tartışamadık..
Ünal'la Türel, başkanın Antalya'yı bir basketbol merkezi yapma idealini konuştular. Öcal ağbim de onlara katıldı. Bizimkilerin ideale itirazları yok, ama seçilen adamın yanlış olduğuna inanıyorlar. Ben bu aşamada artık sabırlı olmak gerektiğini düşünüp Türel'i destekliyorum, ama bir yere kadar.. Nereye kadar?..
Türel Antalyaspor'a kız takımı kurdurmuyor.. Oysa "İlle kurulmalı" diyen eşi Ebru, yıllarca profesyonel basketbol oynamış bir sporcu..
Türel "Ya takımı kurduğumuzda bizim hanım da oynamaya kalkarsa.." dedi..
"Ben" dedim, "Ebru'nun yanındayım.. Kız takımı kurmazsan, 'AKP'li Başkan kız takımı kurdurmuyor' diye tezvirata başlarım, haberin ola.."
Gülüştük.. Güzel gece hep gülüşmelerle geçti zaten..