kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Ayçiçekli Meksika pizzası

Yağı ısıtın. Sarmısak ve soğanları, soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. Kıymayı ekleyin, ezerek ve karıştırarak hafif kahverengi oluncaya kadar pişirin. Hardal tozu, domates, et suyu, fasulye ve toz kırmızı biberin yarısını katın. Hafif ateşte karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Pizza hamurlarını yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine sırasıyla peynirin yarısını, kıymalı karışımı, kalan peyniri, soğanları ve kalan toz kırmızı biberi serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıp, pizza hamurunun kenarları altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Çekirdek içlerini serpin ve dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
1 kg. hindi kıyma

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* 5 diş sarmısak (dövülmüş)

* 2 adet orta boy soğan (ince doğranmış)

* 1 çorba kaşığı hardal tozu

* 2 adet büyük boy domates (rendelenmiş)

* 1 çay bardağı et suyu

* 400 gr. Meksika fasulyesi (süzülmüş)

* 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

* 3 adet pizza tabanı (25 cm. çapında)

* 350 gr. eski kaşar peyniri (rendelenmiş)

* 1 adet kırmızı soğan (piyaz doğranmış)

* 1 su bardağı ayçiçek çekirdek içi