kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Vişneli topkek

Un, kabartma tozu, tuz ve muskatın yarısını iyice harmanlayın. 165 gr. tozşekeri katıp karıştırın ve karışıma yumurtaları, sütü, tereyağını, portakal kabuğunu ve vanilyayı katıp, iyice karıştırın. Ahududuları püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirip, yumurtalı karışıma ekleyin. Karışımı havuz şeklinde açtığınız unun ortasına döküp, vişneleri ekleyin. Ardından yağlanmış muffin kaplarına doldurun. Kalan tozşeker ve muskatı karıştırıp, üstlerine serpin. 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 2-3 dakika dinlendirdikten sonra çıkarın.

MALZEMELER 12 adet
*
3 su bardağı un (elenmiş)

* 1 çorba kaşığı kabartma tozu

* 1/2 çay kaşığı tuz

* 1 çay kaşığı muskat

* 1,5 su bardağı tozşeker

* 2 adet yumurta

* 1 su bardağı süt

* 125 gr. tereyağı (eritilmiş)

* 1/2 adet portakal kabuğu (rendelenmiş)

* 1 tatlı kaşığı vanilya

* 250 gr. ahududu

* 500 gr. vişne (şoklu, süzülmüş)