kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kabaklı omlet

Kabakları iki avucunuzun arasında sıkarak sularını akıtın. Havuç, soğan, salam ve dereotunu katıp, ezmeden harmanlayın. Yumurta, süt, krema, tuz ve karabiberi iyice çırpın. Sebzelere ilave edip, karıştırın. Zeytinyağını bir tavaya koyup, kabaklı karışımı, her tarafı eşit olacak şekilde yayın. Karışımın ortası hafif katılaşıncaya kadar pişirin. Tavanın sapını alüminyum folyo ile kaplayın. Karışımı önceden ısıtılmış 200 derece fırında 3 dakika pişirin. Peyniri serpip, yeniden fırınlayın.

MALZEMELER 4 kişilik
*
2 adet orta boy kabak (rendelenmiş)

* 1 adet havuç (ince rendelenmiş)

* 1 adet soğan (ince doğranmış)

* 6 dilim macar salam

* 1 tatlı kaşığı dereotu (ince kıyılmış)

* 6 adet yumurta

* 1 su bardağı süt

* 1 su bardağı krema

* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

* 1 çorba kaşığı zeytinyağı

* 60 gr. cheddar peyniri (rendelenmiş)