kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Bahçıvan sandalı

Patlıcanları sapları 1,5 cm kalacak şekilde alacalı olarak soyun, tuzlu suda 20 dakika bekletin, akan suda yıkayıp, kurulayın. Kızgın sıvıyağda pembeleşinceye kadar kızartın. Isıtılmış zeytinyağında etleri 5 dakika karıştırarak soteleyin. Havuç, kabak, yeşil biber ve bezelyeyi ilave edip, 5 dakika daha soteleyin, tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Dereotu, maydanoz, tuz, karabiber ve pul kırmızıbiberi katıp, iyice harmanlayın. Patlıcanları karnıyarık şeklinde kesip, hazırladığınız harçla doldurun ve fırın tepsisine yerleştirin. Patlıcanları yerleştirdiğiniz fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapatın, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Malzemeler 8 Kişilik
*
1 kg. orta boy patlıcan
* 200 gr. piliç göğüs kuşbaşı (ikiye bölünmüş)
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet küçük boy havuç (küçük küp doğranmış)
* 1 adet küçük boy kabak (küçük küp doğranmış)
* 2 adet yeşil biber (iri doğranmış)
* 50 gr. bezelye
* 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 5 sap maydanoz (ince kıyılmış)
* tuz
* karabiber
* pul kırmızıbiber
* sıvıyağ (kızartmak için)