kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Anayasa Mahkemesi kararı kafaları karıştırdı

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Anayasa Mahkemesi kararı kafaları karıştırdı
Anayasa Mahkemesi'nin cumhurbaşkanı seçiminde toplantı yeter sayısının 367 olduğu kararının tartışmaları sürerken, Anayasa değişiklik paketinin bir maddesinin 367'den az oyla seçilmesinde "yetkisizlik" kararı vermesi kafaları karıştırdı.

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Anayasa değişiklik paketinin, seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını öngören 1. maddesinin 366 oyla kabul edilmesinin iç tüzük ihlali olduğu ve paketin tümünün iptal edilmesi yönündeki başvurusunda oybirliğiyle yetkisizlik kararı vermesi kafaları karıştırdı. Cumhurbaşkanı seçimlerinde 367'nin aynı zamanda toplantı yeter sayısı olduğu yönünde karar veren Yüksek Mahkeme'nin, ikinci bir içtüzük ihlali konusundaki başvuruda yetkisizlik kararı vermesi tartışma yarattı.

ANKA'nın Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili sorularını yanıtlayan eski TBMM Genel Sekreteri Rauf Bozkurt, bir değerlendirme yapmak için gerekçeyi görmek gerektiğini belirterek, "Yetkisizlik kararını anlayamadım. Anayasa Mahkemesi bunun hukuki izahını çok zor yapacak diye düşünüyorum" dedi. Bozkurt, Cumhurbaşkanı seçiminin istisnai bir durum olabileceğini belirterek, "Bakıldığında birbiriyle çelişen iki karar gibi gözüküyor" yorumunu yaptı.