kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Ankara
Erdoğan'dan Bahçeli'ye dava
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu'' iddiasıyla Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli aleyhine Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 20 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı. Erdoğan'ın avukatlarının verdiği dava dilekçesinde, Bahçeli'nin, 13 Haziran 2007 tarihinde yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdiği belirtildi: "Türkiye'deki beş bin teröristle mücadele edilemediğini söyleyen Başbakan, sadece aczini ve korkaklığını ikrar etmekle kalmamış, aynı zamanda, bu zaafını Kuzey Irak'a askeri müdahalede bulunulmamasının gerekçesi olarak kullanmak küçüklüğüne düşmüştür.''

İstanbul
MHP seçim irtibat bürosu kapatıldı
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu sokakta açılan MHP Seçim İrtibat Bürosu güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. İki gün önce Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan MHP yetkililerine olası provokasyonlarla ilgili bilgi verildi ve seçim irtibat bürosu "güvenlik" gerekçesiyle kapatıldı. Ancak bayraklar ve Bahçeli posterleri kaldırılmadı. Sokakta AKP ve MHP flamaları ile iki liderin posterleri bir araya gelince, ilginç görüntüler oluştu. Bu arada Erdoğan'ın evindeki güvenlik önlemleri artırıldı. Sokağın üst girişi, yerin altına gizlenen ve otomatik olarak kalkan çelik dubalar ile korumaya alındı.

Rize
Yılmaz posteri gerilim yarattı
Rize'nin AKP'li Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın önceki gün katıldığı bir toplantıda bağımsız milletvekili adayı Mesut Yılmaz'ı kast ederek söylediği, "Biz burada otoriteyiz. Mesut Yılmaz'ın posterlerini kimse evine, işyerine asamaz" sözleri gerilime neden oldu. Eski Anavatan İl Başkanı Mustafa Nazif Mataracı, Bakırcı'nın Rize'de yayınlanan Ekspres Gazetesi'ne yaptığı açıklamalardan 4 bin tane bastırarak, "Ey Rize halkı; hâlâ bu zihniyeti mi savunuyorsunuz? Kendimize gelelim' diyerek gazete küpürünü halka dağıttı.

Sivas
Yazıcıoğlu: Biz büyüyen partiydik
ESKİ BBP Genel Başkanı ve Sivas bağımsız milletvekili adayı Muhsin Yazıcıoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı Konuşmasında 40 yıldır bu yollarda olduğunu, 40 yıldır bu mücadeleyi sürdürdüğünü kaydeden Yazıcıoğlu, bağımsız aday olma gerekçesini şöyle anlattı: "Biz büyüyen partiydik. Cumhurbaşkanlığı seçimi Deniz Baykal'ın gayretleriyle tıkanması sonucu böyle bir karar almamıza neden oldu. Onun için Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olmamızı gerektirdi."

İstanbul
Cüneyd Zapsu annesini kaybetti
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dış ilişkiler danışmanı Cüneyd Zapsu'nun annesi dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Zapsu'nun 74 yaşındaki annesi Gaye Zapsu, uzun süredir başta böbrek hastalığı olmak üzere, çeşitli rahatsızlıklar yaşıyordu. Bir süredir Florence Nighthingale Hastanesi'nde tedavi gören Gaye Zapsu dün öğleden sonra yaşamını yitirdi. Zapsu için bugün Fatih Camisi'nde cenaze namazı kılınacak. Cenazeye Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra çok sayıda bakan ve işadamının katılması bekleniyor.