kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Financial Times'dan işkence uyarısı"

Yeni Haber
Financial Times gazetesi, Af Örgütü'nün işkenceyi uygulayan güvenlik güçlerinin cezasız kaldığını öne süren raporunun, bir genel seçimle karşı karşıya bulunan Erdoğan hükümetini zor durumda bırakacağı"nı savundu.

Uluslararası Af Örgütü'nün Türkiye'de işkenceye başvuran güvenlik güçlerinin cezasız kaldığını öne süren rapor, yurt dışında da yankı buldu. Financial Times gazetesi, "Rapor, bir genel seçimle karşı karşıya bulunan Erdoğan hükümetini zor durumda bırakacak gibi" yorumunu yaptı.

Financial Times "Türkiye, işkenceye başvurmakla suçlanıyor" başlıklı, Vincent Boland imzalı haberinde son Af Örgütü raporunda Türkiye'ye yönelik ağır eleştirilere dikkat çekiliyor. Şimdiye kadar Türkiye İçişleri ve Adalet Bakanlıklarının rapor konusunda bir yorum yapmadıklarını kaydeden gazete, şunları yazdı:

"Ancak (rapor) 22 Temmuz'da bir genel seçimle karşı karşıya bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümetini zor durumda bırakacak gibi. Bakanlar, işkenceye 'sıfır tolerans' tutumunu benimsediklerini savunuyor ve son yıllarda cezai adalet sisteminde iyileştirmelerin olduğunda ısrar ediyorlar."

AF Örgütü'nün iyileştirmeleri olduğunu, gözaltındaki işkence olaylarının azaldığını kabul ettiğini kaydeden gazete, şöyle devam etti: "Ancak rapor, Türkiye'nin 1980 askeri darbesinden sonra ve 1980 ve 1990 yıllarındaki Kürt ayrılıkçılarına karşın verilen savaş sırasında gözaltındaki zanlılara sistematik işkence uygulanmasından kaynaklanan şöhretten kurtulması için hala çok mesafe alması gerektiğini ima ediyor."