kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
‘ÖBÜR YANAĞIMI ÇEVİRMEM’... Çankırı’ya giderken helikopterde Ankara Temsilcimiz Aslı Aydıntaşbaş’a konuşan Abdullah Gül; "Bana yeri geldiğinde ‘yumuşak huylu’ derler ama bir yanağına biri vurunca, öbür yanağını çevirenlerden değilim" diyor.

"İkinci Ordu Komutanı Org. Iğsız'ı aradım"

İLİŞKİLİ HABERLER
"İkinci Ordu Komutanı Org. Iğsız'ı aradım"
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, geçen haftasonu 3 PKK itirafçısının ortaya attığı ABD askerlerinin PKK kamplarına silah taşıdığı yolundaki iddiaları göz ardı etmemiş. Gül, "İddialar ciddi mi değil mi? öğrenmek gerek" diyor.

'ARAŞTIRMAK LAZIM'
İddialardan sonra "İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ı aradım, Bunu araştırdınız mı? Sorguda ne dediler?" diye sordum" diyen Gül; konuşmasını şöyle sürdürüyor: "Bu iddia ciddi ise dikkate almak lazım. Ona göre hareket edelim. Başbakan seçim öncesi sınırötesi operasyon konusunda 'iyi analiz, iyi istihbarat, ondan sonra serin kanlı ve kararlı olmak lazım' diyordu." Kamuoyunda operasyon lafları çıktıktan sonra Genelkurmay'la daha yakın bir istişare mekanizması kurduklarını anlatan Gül şöyle konuşuyor: "Bir araya geldiğimizde gelin her şeyi konuşalım dedim. Tüm boyutlarıyla değerlendirmeye başladık. Onlar da bundan memnun oldu. Ucu açık sınırı olmayan bir istişare mekanizması. Gerekirse (operasyon yapma) kararlılığımız var. Göze alıp bunu yaparız ama iyi analiz edilmeli. PKK'lılar dağılmış vaziyette, peşmerge ile PKK karışmış deniyor. Bütün bunları enine boyuta tartmak lazım.
Haberin fotoğrafları