kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Deniz Baykal, Sivas mitinginde kürsüye CHP saflarına kattığı İlhan Kesici ile çıktı.

'Kılavuzu Barzani olan ders veremez'

Şenol ATEŞ - Mehmet YILDIZ
Sivas mitingine giderken Erdoğan'a yanıt veren CHP lideri Baykal, ''Kılavuzu Barzani olanın Türkiye'de kimseye kılavuzluk dersi vermeye hakkı yok'' dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Kılavuzu Barzani olan ders veremez'
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Kılavuzu Barzani olanın Türkiye'de kimseye kılavuzluk dersi vermeye hakkı yok'' dedi. Sivas'taki mitinge giderken gazetecilere açıklama yapan Baykal, Erdoğan'a yanıt verdi. Erdoğan'ın mitinglerde kullandığı üslubu eleştiren Baykal, Başbakan'ın CHP'ye yönelik, "Kılavuzları da yanlış tutmuşlar. Siz bilirsiniz, 'Kılavuzu karga olanın' derler. Bilirsiniz. İşte bunların durumu da bu'' şeklindeki sözleriyle ilgili olarak şöyle dedi: "Kılavuzluk konusu önemli tabi. 360 milletvekili ile cumhurbaşkanı seçemeyen birisinin kılavuza ihtiyacı olabilir. Türkiye'de ve Kuzey Irak'ta terörist sayısını birbirine karıştıran bir başbakanın kılavuza ihtiyacı olabilir. Ama haksızlık etmeyelim, Başbakan'ın da kılavuzu var. En önemli kılavuzu Cüneyd Zapsu. Hem kılavuzluk hem pazarlamacılık yapıyor. Başbakan Türkiye'yi pazarlamaya, kılavuzu da Başbakanı pazarlamaya çalışıyor. Kılavuzu Barzani olanın Türkiye'de kimseye kılavuzluk dersi vermeye hakkı yok. Başbakan terör ve terörle mücadele konusunda Barzani ağzıyla konuşuyor.'' Baykal Sivas Mitingi'nde yaptığı konuşmada ise "Başbakan CHP'ye klavuzluk dersi vermeye kalkmasın haddini bilsin, otursun oturduğu yerde. Türkiye onun hükmünü vermiş. Bu en yakın zamanda ortaya çıkacak" dedi.

SÜRPRİZ OLACAK HERKES ŞAŞIRACAK
CHP lideri Baykal dün Sivas'tan sonra geldiği Malatya'da büyük bir ilgi gören Baykal meydandaki kalabalığı görünce mutlu oldu. Türkiye'nin bir yol haritası çizme noktasında olduğunu belirterek seçimin önemine değinen Baykal, işsizliğin arttığını da savundu. Baykal, CHP iktidarında Meclis'te bekleyen 200 dokunulmazlık dosyasını işleme koyacaklarını belirten Baykal, Türkiye'de yeni bir nabzın attığını, milletin kendisine yapılan haksızlıkları unutmayacağını söyledi. Baykal şöyle konuştu: "Her secimin içinde bir sürpriz vardır. Bu seçimde de böyle bir sürpriz var. Seçim sonuçlarıyla herkesi şaşırtacağız. "
Haberin fotoğrafları