kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başbakan Erdoğan, 5'inci Dünya Odalar Kongresi'nde konuştu.

ABD'yi eleştirdi: Laf değil uygulama istiyoruz

Umut TÜTÜNCÜ / MERKEZ
Terör konusunda sert çıkan Başbakan Erdoğan, "Dostlarımızın 'PKK'yı terör örgütü olarak görüyoruz' lafı artık bizim için yeterli değil. Laftan uygulamaya geçilmesini bekliyoruz" diye konuştu..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ev sahipliğinde gerçekleşen 5'inci Dünya Odalar Kongresi'ndeki konuşmasında terör konusuna dikkat çekti. Aralarında eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'ın da bulunduğu bin 600'e yakın işadamının katıldığı kongrede konuşan Erdoğan "Artık laftan uygulamaya geçilmesini bekliyoruz" dedi. Erdoğan, "Çevrenin tahrip edilmesine, teröre, şiddete ve dünyada oluşturulan kriz bölgelerindeki hukuk savaşlarına karşı insanlığın vicdanı artık ortak bir tutum almalı. Ve karşı irade koymalıdır. Medeniyet sadece ürettiğimiz malların küresel ölçekte serbestçe dolaşması değildir. Medeniyetin ölçüsü insani değerlere ne kadar sahip çıkıldığı ve uygulamaya geçildiğidir" dedi.

'ORTAK MÜCADELE'
Bütün dünya için özelikle terör karşısında uluslararası ortak bir mücadele kararlılığına dikkat çeken Erdoğan şöyle dedi: "Özelikle 'Senin teröristin kötü, benim teröristim iyi' mantığının ortadan kalkmasının gereğine inanıyoruz. Türkiye'nin uzun yıllardır terörle mücadele noktasında diğer ulusların bu noktada, 'Biz sizdeki terör örgütünü bir terörist örgüt olarak görüyoruz' lafını artık yeterli görmüyoruz. Bu konuda gerekli uygulamayı bekliyoruz. Laftan uygulamaya geçilmesini bekliyoruz. Türkiye olarak biz bunu uluslararası teröre karşı mücadele yaptık. Bize dost olarak görünenlerden de biz bunu bekliyoruz. Bu mücadeleyi bu şekilde yaparsak, inanıyorum ki, teröre karşı mücadelede insanlık galip çıkacaktır."