kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

İngiltere
Bakıcı bebeği duvara çarparak öldürdü
Bakıcılığını yaptığı 11 aylık bebeği bacaklarından tutup duvara çarparak ölümüne neden olmakla suçlanan Lynn Jeffrey adlı kadın, cinayetle yargılanıyor. Aileyle bir pub'da tanışan ve alkol sorunu olduğunu söylemesine rağmen kendisine yapılan iş teklifini kabul ettiğini ifade eden bakıcı ise cinayeti, bebeğin annesinin Eliot adlı erkek arkadaşı tarafından işlediğini belirtti. Bakıcının suçladığı Eliott ise ifadesinde, eve döndüğünde kanlı manzara ile karşılaştığını, bakıcıdan "Çocuk merdivenden düştü" cevabını aldığını kaydetti. Dava devam ediyor.

ABD
Al Gore'un oğluna marihuana tutuklaması
ABD'nin eski Başkan Yardımcısı Al Gore'un 24 yaşındaki oğlu marihuana bulundurduğu gerekçesiyle tutuklandı Polis sözcüsü Jim Amormino, Al Gore III'ün, Californa eyaletinin San Diego kentindeki bir otoyolda hız yaptığı gerekçesiyle polis tarafından durdurulduğunu söyledi. Gore'un oğlunun marihuana ile reçetesiz sakinleştirici ilaç bulundurduğu şüphesiyle tutuklandığı bildirildi.

Fransa
Uzayda dinlenecek şarkıları o belirledi
Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA), uzaydaki astronotlara dinletmek için düzenlediği "en iyi müzik listesi" yarışmasını, Norveçli bir kız kazandı. 14 yaşındaki Therese Miljeteig'in hazırladığı 10 şarkılık listenin mp3 çalara kaydedilerek, ESA'nın uzay aracına gönderileceği duyuruldu. Listenin birinci sırasında Beatles grubunun "Here Comes the Sun" şarkısı yer aldı. İkinci sırayı "Come and Fly With Me" alırken ardından "Rocket Man" geldi.

Japonya
İkizlerin oluştuğu ilk saniye görüntülendi
Bilim adamları, tek yumurta ikizlerinin ana rahminde oluştuğu ilk saniyeyi görüntülemeyi başardı. Mio Doğum Kliniği tarafından ilk kez saptanan görüntülerde, yumurtanın bölünerek rahimde iki ayrı embriyo olarak gelişmeye başladığı ilk an gösteriliyor. Deney amacıyla bağışlanan 33 embriyo tüp bebek yöntemiyle döllendikten sonra, her iki dakikada bir fotoğrafları çekildi. Araştırmayı ekibinden bir uzman, "Bu sayede tüp bebek ve suni döllenme yöntemlerinde neden çok fazla ikiz bebek olduğunu anlamak da mümkün olacak" dedi.

Rusya
Dalgıçlar 200 bin dolarlık saat arıyor

Rusya'nın St. Petersburg kentinde bir kişinin Neva nehrine düşürdüğü 200 bin dolarlık saatin bulunması için dalgıçlar seferber oldu. Sınırlı sayıda üretilen pırlanta işlemeli "Hellmuth" marka saatin geçen hafta ismi açıklanmayan bir kişi tarafından düşürüldüğü belirtildi. Dalgıçlar Birliği, saati aramaya yarın başlayacaklarını belirtti. Ancak adı açıklanmayan yabancı saati bulacak kişiye 10 bin dolar vaat edince, bazı kişiler nehre dalarak saati arama çalışmalarına başladı bile.
Haberin fotoğrafları