kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gazze'ye bir daha dönmeyi düşünmüyorum

Filistinli bir militan grubun kaçırdığı BBC muhabiri, 4 aylık esaretten sonra dün bırakıldı. Muhabir Johnston, 'İşkence görmedim. 114 gün hayatımın en zor dönemiydi' dedi..
İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin Filistin'in Gazze kentinde yaklaşık 4 ay önce kaçırılan muhabiri Alan Johnston dün özgürlüğüne kavuştu. İslam Ordusu örgütünün kaçırdığı Johnston, bırakılmasının ardından önce Filistin'in artık tanınmayan Hamaslı Başbakanı İsmail Haniye ile görüşüp yemek yedi Ardından Kudüs'te basın toplantısı düzenledi. Kendisini kaçıranların cihad yanlısı olduklarını belirten muhabir, yaşadıklarını şöyle anlattı:

HAMAS'IN KATKILARINI ÖVDÜ
"İlk bir ay pencereli bir odadaydım. Ancak Hamas yönetimi ele geçirdikten sonra güvenliği arttırdılar ve beni başka bir binaya aldılar. Burada hiç gün ışığı yoktu. Bir keresinde 24 saat ellerim ve ayaklarım zincirlendi. İşkence görmedim. Ancak yediğim yemeklerden hastalandım. O 114 gün hayatımın en zor dönemiydi. Bir radyom vardı ve benimle ilgili kampanyaları, yan odada neler planlandığını haberlerden dinledim. Hamas burada kanun ve düzen demek. Onlar gelmeseydi hala o odada olurdum..." Gazeteci, 3 yıldır çalıştığı Gazze'ye bir daha dönmek istemediğini de belirtti. Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal, "Hamas'ın çabaları Alan Johnston'un özgürlüğüne kavuşmasını sağladı'' diye konuştu. Devlet Başkanı Abbas'ın danışmanı Yaser Abdrabbo ise Hamas'ın örgütle çalıştığını, uluslararası sahnede imajını düzeltmeye çalışmatığını söyledi. Johnston'un esir takası karşılığında bırakıldığını öne sürdü.
Haberin fotoğrafları