kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Hazine'nin kartıyla şahsi harcama yaptı'

Cumhurbaşkanı Sarkozy ve eşi Cecilia bu kez kredi kartı krizi yaşıyor. Hazine'nin saray harcamaları için kart çıkarıp Cecilia'ya vermesi tepki çekti. Cecilia iddiaları yalanlayıp kartı iade etti..
Fransa Cumhurbaşkanı olan kocası Nicolas Sarkozy'yi kampanya direktörü ile aldatıp evden kaçtı... Eşi seçim yarışında ter dökerken ortalarda görünmedi. Oy bile kullanmadığı, hatta tebrik etmeye gelmediği yazıldı. "Ondan First Lady olmaz" dendi... Her yaptığıyla konuşulan Cecilia Sarkozy, bu kez de Elsyee Sarayı'na ait kredi kartıyla yaptığı harcamalarla yeni bir skandala imza attı! Haftalık hiciv dergisi Le Canard Enchaine, "Cecilia Sarkozy, kişisel harcamaları için Elysee Sarayı'nın kredi kartını kullanıyor. Onun harcamalarının parasını da biz vergilerimizle ödüyoruz " diyerek First Lady'yi topa tuttu.

DEVLET TARİHİNDE İLK
Gündeme bomba gibi düşen haber sonrasında Sosyalist Parti hükümete "Hiçbir cumhurbaşkanının karısına kredi kartı verilmezken neden ona verildi?" diyerek soru önergesi yöneltti. Sosyalist milletvekili Rene Dosiere, de "Bu cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şey, bir ilk" diyerek tepki gösterdi. Yapılan harcamalar konusunda halka hesap verilmesini istedi. Skandalla ilgili olarak açıklama yapan Başbakan François Fillon da "Hiç kimse Elysee Sarayı'na ait kredi kartıyla şahsi harcama yapamaz" diye konuştu. Elysee yetkilileri Cecilia Sarkozy hakkındaki iddiaları reddetti. "First Lady'nin iki öğle yemeği için kredi kartından 129 ve 272 euro harcadığını" söyledi.

'PRATİK OLSUN DİYE VERDİK'
Saraydan yapılan açıklamada, "şeffaflık ilkesi ve olası spekülasyonların önüne geçebilmek için Cecilia'nın kredi kartını iade ettiği" belirtildi. Fransız Le Monde gazetesine konuşan Sarkozy'nin kabine direktörü Emanuelle Mignon da "Şahsi harcama yapmadı. Devlet hazinesine bağlı olan bu kredi kartını devlet başkanlarının eşlerine alınacak hediyeler veya sarayla ilgili harcamalarda kullanması için kendisine ben verdim. Bunu nakit olarak da ödeyebiliyoruz. Ancak kredi kartı çıkarılmasının çok daha pratik olacağını düşündük" diye konuştu.