kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Vatansever" dolandırıcılar

Yeni Haber
Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği'ne (VKGB) yönelik polisin 1 yıldır sürdürdüğü takip, Girdap Operasyonu'yla sonuçlandı. Operasyon kapsamında derneğin başkanı Taner Ünal'ın da aralarında bulunduğu 18 kişi, 40 ayrı suçtan adliyeye sevk edildi.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerinin yaptığı icneleme sonucu yaptıkları suç duyurusuyla Nisan 2006'da başlayan işlemler Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emriyle operasyona dönüştü.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen operasyon kapsamında, VKGB Başkanı Taner Ünal, dernek yöneticileri Ahmet C, Vehbi Ş, Salih Zeki B, Yasin A, Levent B, Mesut S, Ahmet K. ile Halit B, Savaş K, İlhami D, Ahmet Y, Mehmet D, Mehmet B, Osman A, Mehmet Ali D, Mehmet E, Hüseyin T adlı kişiler geçtiğimiz hafta sonu gözaltına alındı.

Ankara, Mersin, Antalya, İstanbul, Konya, Giresun, Muğla, İzmir ve Diyarbakır'da yapılan eşzamanlı operasyonda gözaltına alınan kişilerin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, yönettikleri, suç örgütüne üye oldukları, yağma, ihaleye fesat karıştırma, zimmet, dolandırıcılık, tarihi eser kaçakçılığı, yasa dışı yardım toplama, kaynağı belli olmayan gelirlerle suç örgütünü finanse etme, devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye yönelik provokatif eylemler düzenledikleri" tespit edildi.

ŞEHİT EŞİNE TUZAK

Gözaltına alınan şahısların şehit olan bir yüzbaşının eşine verilen yaklaşık 100 bin YTL'yi dolandırmak amacıyla çalıştıkları bildirilirken, "ev, işyeri ve oto kurşunladıkları, adam kaçırdıkları, işkence yaptıkları, tabancayla adam yaraladıkları, Mersin, Diyarbakır, Ordu ve Bilecik'te düzenlenen bayrak mitingleri ile şehit cenazelerinde toplulukları provokatif eyleme sürüklemeye çalıştıkları ve silah ticareti, Diyarbakır ilinde bir gazete muhabirinin tehdit edilmesi" gibi 40 ayrı suçu işledikleri iddia edildi.
Gözaltına alınan 18 kişinin ev, işyeri ve arabalarında yapılan aramalarda 1 el bombası, 5 tabanca, 4 av tüfeği, 3 kuru sıkı tabanca, 370 mermi, 274 av tüfeği mermisi, 1 çelik yelek, 3 kelepçe, 1 cop, 2 adet gaz maskesi, resmi kurumlara ait mühür ve soğuk damgalar, tarihi eser olduğu belirtilen iki kılıç, yağdanlık ve tablolar, çok sayıda çek, senet ve makbuz, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait düzenlenmiş sahte kimlik, sahte askeri kimlikler, basın kartı ve polis kimliği ele geçirildi. Yakalanan silahların suç kaydının araştırılması için Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderildi.

VKGB üyesi olduğu bildirilen Selçuk C.'nin de bir süre önce bir mitingte, AKP Milletvekili Saffet Benli'ye küfür ve hakaretten tutuklu olduğu da kaydedildi. Emniyet yetkilileri, operasyon kapsamında mahkemeye sevk edilen kişilerin bazı üst rütbeli askerlerle irtibatlı oldukları savıyla haklarında işlem yapılması için Genelkurmay Başkanlığı'na suç duyurusunda bulunulacağını da ifade ettiler.

(ANKA)