kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kemal Sunal kabri başında anıldı

Yeni Haber
Türk sinemasının usta oyuncusu Kemal Sunal, ölümünün 7. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Anma törenine, Kemal Sunal'ın eşi Gül, oğlu Ali, kızı Ezo ve annesi Saime Sunal ile sanatçılar Göksel Kortay, Perihan Savaş, Ulvi Alacakaptan ve diğer yakınları katıldı.

Törende konuşan Ali Sunal, kendisinin de oyunculuk yaptığını dile getirerek, ''Daha bize öğreteceği çok şey vardı, hem insanlık, hem de oyunculuk adına'' dedi.

Törende sanat dünyasından az kişinin olması ile ilgili yorumunun sorulması üzerine de Ali Sunal, ''Yaz mevsimi, havalar sıcak. Herkesin işi, gücü var. Ben de buraya setten özel izin olarak geldim. Hayat kavgasında herkes kendinden sorumlu oluyor herhalde bir yerden sonra'' diye konuştu.

Dedesi Mustafa Sunal'ın 10 gün önce vefat ettiğini bildiren Ali Sunal, ''Burada ikisi için de dua edeceğiz. Orada buluşmuşlardır umarım'' dedi.Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ezo Sunal da bir gazetecinin ''Neden bu kadar az insan var?'' sorusuna, ''Biz bunları takmıyoruz. Çok seveni, çok dostu var. Dua nerede okunsa kabuldür. Herkes çalışıyor, bazıları kendini mezarlıkta iyi hissetmiyor. Saygı duymak lazım. Ben eminim ki, çok dua alıyordur'' yanıtını verdi.

Ezo Sunal, ''Oyuncu olmanıza babanız ne derdi?'' sorusunu ise ''Hiç bir şey demezdi. O eğitime çok önem verirdi. Ben de o yüzden ilk önce okulumu başarılı bir şekilde bitirdim. Eğitimimi bitirmeden hiç bir işe bulaşmadım ama ne annem, ne ağabeyim ne babam ileride yapacağım meslekle ilgili baskı yapmadı. 'Herkes istediği, başarılı olacağına inandığı işi yapsın' derdi her zaman'' diye yanıtladı.

Gül Sunal ise bir şey söyleyemeyecek kadar kötü olduğunu belirterek, ''Çok üzgünüm, çok zor yaşıyorum'' dedi.

Sanatçı Perihan Savaş ise ''İşte gerçek yaşam burası. Reytingler burada, her şey burada. Benim söylemek istediğim şey, bir sürü kavga, gürültü yaşanıyor, bunların yaşanmaması. Çünkü sonuçta hepimiz burada olacağız'' diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim ve duaların okunduğu anma töreninde, daha sonra katılanlara helva dağıtıldı. Törende Gül Sunal gözyaşlarını tutamazken, Ali Sunal babasının mezarı başına oturarak ağladı.

(AA)