kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD'li diplomatın ölümündeki sır çözülüyor

Yeni Haber
Güney Kıbrıs Rum Kesimi basını bugünkü yayınlarında, kaybolduktan 5 gün sonra Lefke bölgesinde Atsa-Orkonda yolu yakınlarında cesedi bulunan ABD Kıbrıs Rum Kesimi Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Yarbay Thomas Mooney (45)'in sır dolu ölümüne geniş yer ayırdı. Güney Kıbrıs'ta geçen perşembe gününden beri diplomatik aracıyla birlikte kayıp olan 45 yaşındaki Amerikalı Ataşe'nin cesedi dün sabah Rum Kesimi sınırlarına bulunmuştu.

Cesedin çürümüş vaziyette bulunduğunu yazan Rum gazeteler, ceset üzerinde not ve CD bulunduğuna da özellikle vurgu yaptı. Haravgi gazetesi, "İntihar-Gizem" başlığıyla manşete çıkardığı haberinde Yarbay'ın kilitli aracının yakınlarında ölü bulunduğunu yazdı. ABD Elçilik çalışanlarının, psikolojik problem gözlemlenmemesine karşın diplomatın intihar ettiğinden şüphelendiklerini yazan gazete, Rum polisinin "cesedin çürüdüğüne" ilişkin açıklama yaptığına da işaret etti.

Amerikalı diplomatın kaybolmadan önce yakınlarından birine "Bir otelin spor salonuna", diğerine ise "Bir arkadaşını almak üzere havaalanına" gideceğini söylediğini savunan gazete, dün gece cesede otopsi yapıldığını da bildirdi. Adli tabip Marios Matsakis tarafından yapılan otopside Mooney'in, boyun damarının kesilmesinden kaynaklanan kanamaya bağlı hayatını kaybettiğinin saptandığını yazan gazete, otopside ABD Elçilik yetkililerinin de hazır bulunduğunu kaydetti.

SCHLİCHER ÜZÜNTÜSÜNÜ BELİRTTİ

Haberde, ABD Kıbrıs Rum Kesimi Büyükelçisi Ronald Schlicher'in dünkü açıklamasına da yer verildi. "Yakınlarının bilgilendirilmesinin ardından büyük bir üzüntüyle ülkemizin Askeri Ataşesi olarak hizmet eden Yarbay Mooney'in Kıbrıs makamları tarafından bu sabah ölü bulunduğunu bildiririm. Ölüm nedeni araştırılmakta olup, başka herhangi bir bilgi ortaya çıkınca açıklanacaktır" diyen Schlicher, Rum makamlarına da sağladıkları yardımlardan ötürü teşekkür etti. ABD Elçiliği'nin, Bağımsızlık Günü dolayısıyla dün akşam verilecek resepsiyonu iptal ettiği de haberde kaydedildi.

EL KONULAN GİZEMLİ NOT

Rum Filelefheros gazetesi ise haberi, "Gizemli Bir Ölüm" başlığıyla verdi. Amerikalı diplomatın sol elinde bir ustura tuttuğunu ve vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler olduğunu yazan gazete, cesedin üzerinde bir not bulunduğunu da bildirdi. Rum polisinin notun içeriğini göremeden ABD Elçilik yetkililerinin kağıda el koyduklarını yazan gazete, arabasında bulunan evrak çantasına da el konduğunu kaydetti.

Gazete, evli ve iki çocuk babası Amerikalı diplomatın, son zamanlarda problemli olduğunu da ekledi. Rum Alithia gazetesi de, Mooney'in tasarrufunda not yanında, bir de CD bulunduğunu kaydetti.

Rum Mahi gazetesi haberi, "Amerikalı Ataşe Sonunda İntihar EttiKarşı Karşıya Olduğu Aile Problemleri Yıldırdı" başlığıyla verirken; Alithia "İntihar, Olayı ÇözdüCevaplar Not ve CD'de" başlığını kullandı.
Rum Simerini gazetesi de, "Amerikalının Cesedi Çürümüş Bir Halde BulunduElinde Usturadan Bir Parça VardıAmerikalının Cesedi Vahşi Hayvanlar Tarafından Parçalanmış Bir Şekilde Bulundudiye başlık attı.

(AA)