kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Wilson PKK ile ilgili iddialara netten yanıt verdi

Yeni Haber
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, PKK mensubu 4 teröristin, ABD'ye ait iki zırhlı aracın terör örgütü PKK'nın Kandil Dağı'ndaki kampına silah götürdüğü yönündeki iddialarını yalanlayarak, "ABD, PKK'ya silah sağlamamaktadır" dedi...
"ABD değil silah sağlamak, PKK ile hiçbir temasta bulunmamaktadır"

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin internet sitesinde halkın sorularını yanıtlayan Wilson, "Televizyonda PKK'lı teröristlerin, ABD'nin Kandil Dağı'ndaki kamplarda bulunan PKK üyelerine silah sağladığını söylediklerini gördüm. Yanıtınız nedir?" şeklindeki bir soruya cevaben, "ABD, PKK'ya silah sağlamamaktadır. ABD'nin politikası, PKK ile hiçbir temas kurmamaktır" ifadesini kullandı.

ABD'nin Türkiye'den sonra PKK'yı terörist örgüt ilan eden ilk ülke olduğuna dikkat çeken Wilson, ABD'nin PKK'yı bu şekilde sınıflandırmaya devam ettiğini ve bundan ötürü, PKK ya da liderleriyle müzakere etmesinin, örgüte ya da üyelerine silah sağlamasının asla söz konusu olamayacağını vurguladı.

"PKK ile hiçbir şekilde müzakere etmedik ve etmeyeceğiz" diyen ABD Büyükelçisi Wilson, sözlerine şöyle devam etti:"ABD, PKK ile, PKK terörüyle ve çıkarlarımızı tehdit eden diğer terörist gruplarla mücadelede Türkiye'yi kuvvetle desteklemekte ve Türkiye ile işbirliği yapmaktadır. Uzun vadede Irak'ın Türkiye'nin dostu olduğunu ve Türkiye'ye yönelik terörist ya da başka türlü saldırılar için bir üs olarak kullanılamayacağını garanti edecek olan Irak'ın birliği, güvenliği ve istikrarı adına da Türk yetkilileriyle birlikte çalışmaktayız."

Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarından kaçarak geçen hafta güvenlik güçlerine teslim olan PKK mensubu 4 terörist, terör örgütüyle ilgili bazı çarpıcı itiraflarda bulunarak, ABD'ye ait iki zırhlı aracın Kandil Dağı'ndaki kampa silah getirdiğine şahit olduklarını iddia etmişlerdi.