kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Tablama

Ciğer, bulgur, un, sarmısağın yarısı, kimyon, pul kırmızıbiber, maydanoz ve dereotunu iyice karıştırın. Yağlanmış 15x20 cm. ebadında bir fırın kabına hazırladığınız malzemeyi yayın ve üzerini hafifçe bastırarak sıkılaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Rendelenmiş domatese kalan sarmısağı katıp, karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Ciğeri kare şeklinde dilimleyip, sarmısaklı domates sosu ile servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
*
1/2 kg. ciğer (bıçakla kıyılmış)

* 1 çay bardağı bulgur (köftelik)

* 2 çorba kaşığı un

* 4 diş sarmısak (ince kıyılmış)

* 1 tatlı kaşığı kimyon

* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber

* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

* 1 demet dereotu (ince kıyılmış)

* 3 adet domates (rendelenmiş)