kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Komşuyanı

Isıtılmış yağda soğanı karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Eti katın, hızlı ateşte karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika daha soteleyin. Domates, tozşeker, su ve tuzu katıp harmanlayın, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar 35-40 dakika pişirin. Ayvaları ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarıp içini çanak olacak şekilde iyice oyun. Etleri ayvaların çukur kısımlarına paylaştırıp, tencerede kalan suyu üzerlerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER 8 kişilik
*
1/2 kg. dana eti (küçük kuşbaşı doğranmış)

* 3 çorba kaşığı tereyağı

* 1 adet soğan (ince kıyılmış)

* 1 adet domates (rendelenmiş)

* 2 çorba kaşığı tozşeker

* 150 ml. su (ılık)

* Tuz (arzu edilen miktarda)

* 4 adet ayva (kabukları soyulmuş)