kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Domatesli polenta

Domateslerin üzerine çıkacak kadar zeytinyağı koyun ve en az 1 saat bekletip, süzün. Sebze suyunu kaynama noktasına getirin, mısır ununu yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. Mısır unu iyice koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten alıp peynirler, fesleğen, zeytin ve domatesleri katıp, iyice harmanlayın. Hafif yağlanmış 20 cm. çapında kelepçeli bir kek kalıbına bastırarak yerleştirin ve oda sıcaklığında soğuttuktan sonra katılaşıncaya kadar buzdolabında dinlendirin. Hazırladığınız polentayı 16 adet pasta dilimine keserek hafifçe una bulayın. Sallayarak fazla unlarını dökün. Yağı ısıtıp, polentaların her iki taraflarını hafif pembeleşinceye kadar kızartıp, kağıt havlu üzerine alarak süzün.

MALZEMELER

*
100 gr. kurutulmuş domates (iri doğranmış)

* 1 lt. sebze suyu

* 170 gr. mısır unu

* 200 gr. beyaz peynir (iri kırıklanmış)

* 50 gr. eski kaşar peyniri (iri rendelenmiş)

* 6 çorba kaşığı taze fesleğen (iri doğranmış)

* 40 gr. siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)

* 100 gr. un

* Sıvıyağ (kızartmak için)