kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bahçeli mitingte ip attı: Biz asamadık alın siz asın

Yeni Haber
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Erzurum'da Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Bahçeli, "Meydanlarda bizim için 'terörist başını asamadılar' diyorlar. 129 milletvekilimiz vardı, sizin kadar olsaydı asılıp asılmadığını görürdünüz. Sen neden asmadın. Oğluna gemi alacak para buluyorsun, asacak ip mi bulamıyorsun, alın o zaman şu ipi de asın" diyerek kalabalığa ip fırlattı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçim mitingini gerçekleştirmek üzere bugün Erzurum'a geldi. Havaalanında MHP il teşkilatı ve partililerle tarafından karşılanan Dr. Bahçeli, kalabalık bir konvoy eşliğinde miting alanına geldi.

Kapalı ve hafif yağmurlu havada Erzurumlular'a seslenen Devlet Bahçeli'nin hedefinde Başbakan Tayyip Erdoğan vardı.
İstasyon Meydanı'nın yarısını dolduran MHP'liler, 'Devletin başına Devlet gelecek' şeklinde slogan attı.

Başbakan'ı sert bir üslup ile eleştiren MHP Genel Başkan Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi 3 partiden oluşan bir koalisyon hükümetinin 3'te birini temsil ediyordu. Başbakan, 'terörist başını İmralı'ya götürdüler, böyle milliyetçilik olur mu?' diye MHP'ye saldırıda bulunuyor. Sayın diyen sensin, onların şehit ettiğine kelle diyen sensin. O zamanlar eğer TBMM'de tek başına bir iktidar olsaydık, senin koltuğun kadar milletvekilimiz olsaydı görürdün asılıp asılmadığını. Ama astırmadılar, ona engel oldular. Kimse yükselen Milliyetçi Hareket'e engel olamaz. Mecliste tek başına iktidar sensin. İdamı kaldırırken oy verdiğin gibi, asılması için neden oy vermedin? Başörtüsü namusumuz diyorsun ama çözemiyorsun. Bize 'neden asmadın?' diyorsun, sen niye asmıyorsun? Oğluna gemi alacak parayı buluyorsun da terörist başını asacak kadar ip mi bulamıyorsun? Verin şu ipi bana. Al sana bir ip veriyorum. Haydi as." diyerek kalabalığa ipi attı.

Başbakan Erdoğan'da hafıza kaybı olduğunu ileri süren Bahçeli, Erdoğan'ın TOKİ mitingleri düzenleyerek oy isteğini belirterek, "TOKİ mitingleri ile milletten oy istiyorsun. Türkmenistan'a, Kazakistan'a, Azarbaycan'a, Uygur Türklerinin bulunduğu yere gittim, başka da ziyaret yapmadım. Erzurum'dan soruyorum. Başbakan olmadan evvel Başbakan olduktan sonra aylak aylak dolaştın. Benim 4 dış ülke ziyaretimde harcırak almadım. Sen o kadar ülke gezdin dolaştın, ne kadar harcırak aldıysan açıkla. Trilyonları ceplerine indiriyorsun. 22 gün sonra geliyorum Erdoğan, o zaman bunların alayının hesabını vereceksin." diye konuştu.

CHA