kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Bu milletin değiştirmek istediği nedir?"

AA
Yeni Haber
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Milletten alamayacakları gücü bildikleri için başka kurumlarla bu işi halledebilir miyiz gayreti içerisindeler. Bunların hiçbiri tutmaz'' dedi.

Erdoğan, Kuvay-ı Milliye Meydanında düzenlenen AK Parti mitinginde bir konuşma yaptı. Alandaki vatandaşların yoğun sevgi gösterileri altında kürsüye çıkan Erdoğan, AK Parti'nin tüm mitinglerinin vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştiğini söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

''İşte meydan, işte halk, işte cumhur, işte millet. Kim bu değişime inanmıyorsa gelsin milletle yüzleşsin. Kim bu ülkeyi yeniden kavgaya, kargaşaya düşürebileceğini, geriye götürebileceğini zannediyorsa gelip Balıkesir'in, Balıkesirliler'in coşkusunu görsün.

Bu ülkeye inanmayanlar, bu ülkeye güvenmeyenler zannediyor ki değişim sadece AK Parti'nin fikridir, idealidir. Bu ülkenin büyüklüğünün farkında olmayanlar zannediyor ki AK Parti gittiği bu yolda yalnızdır. Yanıldıklarını çok yakında anlayacaklar. Çok fazla bir şey kalmadı. 22 Temmuz'da gerçeği ayan beyan görecekler. Ak saç, kara saç o gün belli olacak.

Peki bu milletin değiştirmek istediği nedir? Kendini Türkiye'nin üstünde görenlerin, Türkiye'nin gerçeğine vakıf olmayanların söyledikleridir, yaptıklarıdır. Ortaya koydukları köhne anlayıştır.

Yavaş yavaş meydana çıkıyorlar. Onlar ne söylüyorlarsa, işte bu milletin değiştirmek istediği şey odur. Onlar, 'Türkiye gerekirse demokrasiye sırtını dönebilir' diyorlar. İşte bu milletin değiştirmek istediği budur. Onlar, 'gerekirse Türkiye dünyadan kopabilir, kendi içine kapanabilir' diyorlar. İşte bu milletin duymak istemediği söz budur. Onlar, 'Türkiye, Ankara'dan aşılmaz kapılar ardından yönetilebilir' diyorlar. İşte, bu milletin 'artık yeter' dediği zihniyet budur. Bu milletin 3 Kasım'da bu sağır sultanlara söylediği de budur. Duymadılar. Duymak işlerine gelmedi. O zaman bu millet onlara 22 Temmuz'da aynı sözü çok daha açık bir şekilde söyleyecektir.''

''BUNLAR ÇOK SIÇRADILAR''

Erdoğan, Türkiye'nin önünde iki ayrı yol olmadığını, değişim ve dönüşüm olmak üzere tek yol olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i protesto eden vatandaşları, ''Değerli kardeşlerim gerek yok, gerek yok' diyerek susturdu.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Maç esnasında penaltı kuralı değişir mi? Bunlar maç esnasında kural değiştirmeye kalktılar. Bunu kim yaptı? Millete saygısı olmayan CHP yaptı.Öyleyse buyurun millet dedik. Bunlar millete de gidemiyorlar. Niye? Çünkü millete gittikleri takdirde milletin onlara ne yapacağını çok iyi biliyorlar. Milletten alamayacakları gücü bildikleri için başka kurumlarla bu işi halledebilir miyiz gayreti içerisindeler. Bunların hiçbiri tutmaz. Bir sıçrarsın, iki sıçrarsın, ama üçüncü de iş biter. Fakat bunlar çok sıçradılar. Artık bunların daha sıçramaya da hakkı kalmadı.

Şimdi biz millet diyoruz. Şimdi görüyorum ki, benim milletin '400 milletvekili ile AK Parti iktidar olur' diyor. Bunu da çalışarak yapacağız.''