kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Aldatıldık' diyen 100 GP'li CHP'ye katıldı

Yeni Haber
İzmir'de, çoğu yönetici konumunda görev yapmış olan 100 Genç Partili istifa edip CHP'ye katıldı. Aralarında il eski başkan yardımcısı olan, Halkla İlişkilerden Sorumlu Birim Başkanı ve Seçim Koordinasyon Başkanı Ali Osman Subaşı'nın da bulunduğu GP'lilere rozetleri CHP İl Başkanlığı'nda takıldı.

Burada konuşan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Zikri Dursun, tek başına iktidara koştuklarını iddia etti. Dursun, CHP'nin ülkenin temel değerlerine sahip çıktığı için çekim merkezi olduğunu öne sürdü. Subaşı ise GP Genel Başkanı Cem Uzan'a güvendikleri için aldatıldıklarını farkedemediklerini söyledi.

Subaşı, milletvekilliğine adaylığını koyan GP'lilerin Ankara'ya çağrıldığını ve ilk olarak, "Paran var mı?" diye sorulduğunu anlattı. Subaşı, şunları söyledi: "Ailemizin, çocuklarımızın rızkından keserek partiye yardım ettik. Bütün bunları yaparken Genel Başkan Cem Uzan'ın, 'Size vefa borcumu mutlaka ödeyeceğim.' sözüne inandık. Vefa, tam anlamıyla cefaya dönüştü." dedi.

Sözlerin tutulmadığını belirten Subaşı, bunların başında yüzde 60'lık kadın ve genç kontenjanının unutulmasını örnek göstererek, İzmir'e ithal aday getirilmesinin de kabul edilemez olduğunu ifade etti. Subaşı, bu uygulamalara karşı çıkıldığında ise, "Genel başkan böyle uygun görüyor. Siz ondan daha mı akıllısınız?" cevabını aldıklarını söyledi.

"UZAN DALGA GEÇER GİBİ BİR LİSTE HAZIRLADI"

Teşkilatın bir araç olarak kullanıldığını belirten Ali Osman Subaşı Subaşı, partinin İzmir listesinde Genel Başkan Uzan'ın eniştesi, sekreteri, eski Telsim müdürleri, mali müşaviri ve akrabalarının bulunduğuna dikkat çekti. Uzan'ın dalga geçer gibi bir liste hazırladığını söyleyen Subaşı, hiçbir vaadinin arkasında durmayarak insanları aldattığını belirterek, istifaların devam edeceğini kaydetti. Eşinin DP'den milletvekili adayı olunca, GP'li olduğu için boşanma davası açtığı Özcan Erdikler ise Cem Uzan'ın AK Parti'yi kadrolaşmakla suçlarken kendisinin kadrolaşma yaptığını dile getirdi.

GP'den CHP'ye geçen bazı isimler şöyle: GP İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Birim Başkanı ve Seçim Koordinasyon Başkanı Ali Osman Subaşı, Bornova İlçe Başkanı ve milletvekili aday adayı Ahmet Polat, Seferihisar İlçe Başkanı Süleyman Kuru, İl Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge'den Sorumlu Birim Başkanı Özcan Erdikler, İl Başkan Yardımcısı ve Gençlik Kollarından Sorumlu Birim Başkanı Kurtuluş Şen, İl Başkan Yardımcısı ve milletvekili adayı Mehmet Tükel, Bornova İlçe Başkan Yardımcısı ve Pınarbaşı'ndan Sorumlu Birim Başkanı Erhan Çelik, İl Yönetim Kurulu üyeleri Sedat Dal ve Ahmet Özer, Torbalı ilçe yönetiminden Şenol Tuna, Bornova ilçe yönetiminden Zafer Cebi, Bornova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mert Cebi, İl Yönetim Kurulu üyesi Cevdet Uygur, Bornova İlçe Yönetim Kurulu üyesi Şener Ceyhan ve milletvekili aday adayı Nevin Hoşanel.

CHA