kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Liderleri sıraya dizdi

Bülent AYDEMİR
Kütahya mitinginde Bahçeli'ye "Öcalan'ın başını sana hediye ettiler, sen İmralı'da odasını döşedin" diyen Erdoğan, Baykal'a "Yetkiyi, başka kurumlardan almaya çalışmayın" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Liderleri sıraya dizdi
Başbakan Tayyip Erdoğan, Kütahya mitinginde yine CHP ve MHP liderlerine yüklendi. Devlet Bahçeli'ye "Bölücü terör örgütünün başını sana hediye edecekler. Sen kalkıp bölücü başının odasını İmralı'da döşeyeceksin" diyen Erdoğan, Baykal'a da "Ey CHP ve yavruları, milletin size vermediği yetkiyi başka kurumlardan almaya çalışmayın" diye seslendi. Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şunları söyledi: "Ankara'daki ayak oyunlarına, ülkemizi eski günlere döndürmek isteyenlerin girişimlerine Türkiye'nin saat gibi işleyen demokratik sürecini sekteye uğratmak isteyenlere şahit oldunuz. Şimdi mühür sizin. Bütün milletsiz düşünülen kriz senaryolarını çöpe atacak olan sizsiniz. 22 Temmuz'da tam bir demokrasi dersi vermeye hazır mısınız?"

LİDERLERE VERYANSIN
* BAHÇELİ'YE: Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'' yi de sert sözlerle eleştirirken, "Bölücü terör örgütünün başını sana hediye edecekler. Sen kalkıp bölücü başının odasını İmralı'da döşeyeceksin, misafir edeceksin. Sonra faturayı AKP'ye keseceksin. Sonra milliyetçiyim diyeceksin. Yemezler" dedi.

* BAYKAL'A: Erdoğan, CHP lideri Baykal'a da, "Ey Cumhuriyet Halk Partisi ve yavruları, milletin size vermediği yetkiyi, başka kurumlardan almaya çalışmayın. AKP milletten başka güç tanımıyor. Onun için millete gidelim, hodri meydan" dedi. Baykal'ın demokrasi değil imtiyaz istediğini savunan Erdoğan "Demokrasinin kesintiye uğramasını istiyor. Çünkü hayatı boyunca hiçbir zaman demokrasiden yana olmadı" dedi.

* UZAN'A: Erdoğan, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'a da, "Bakmayın siz birilerinin sallamasına. Mazot bir YTL olacak diyorlar. Bunlar kuru sıkı atıyor. İmar Bankası'nın kime ait olduğunu ve İmarzedeleri bilirsiniz. Biz bu İmarzedeler için 9 katrilyon ödedik. Gelip de meydanlarda konuşacağına, yurtdışında olan babanın kardeşinin borcunu öde" diye yüklendi. Erdoğan Aydın'da yaptığı konuşmada ise Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den daha fazla oy almasına rağmen cumhurbaşkanı seçilemediğini anımsatarak "Anladım ki, hukukun matematiği yokmuş. Zaten hukukun matematiğin olsaydı, durum böyle olmazdı" dedi.
Haberin fotoğrafları