kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kutan: Emekliler dilenci oldu

AA
Yeni Haber
Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ''Bizim iktidarımız döneminde Türkiye borç almayacak, yeni vergi konulmayacak, vergi oranları artırılmayacak'' dedi.

Kutan, Hatay'ın İskenderun ilçesi Atatürk Anıtı Alanı'nda, partisince düzenlenen mitingdeki konuşmasında, aşırı sıcakların seçim çalışmaları açısından sıkıntı yarattığını, ''AK Parti iktidarının yarattığı sıkıntıların da saatlerce konuşulsa bitmeyeceğini'' söyledi.

''Memur, işçi, emekli, çiftçi, esnaf ve sanatkarın perişan olduğunu'' savunan Kutan, ''Bir süre sonra Başbakan seçim programı dışında buraya gelecek, TOKİ konutlarının açılışını yapacak ve (4,5 yıl zarfında ekonomiyi düzlüğe çıkardım) diyecek. O zaman size düşen hesap sormak. Emekliler dilenci oldu, onları bu hale getirdiler'' dedi.

Kutan, ''Türkiye'nin gündeminin açlık, yoksulluk ve yolsuzluk olması gerektiğine'' işaret ederek, ''Oysa, gündemde ne var? Erdoğan ve Baykal var. Aylar önce kayıkçı kavgası başlattılar. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili gerginlik ve kamplaşma başladı, bu kavgayı partileri için siyasi rant elde etme durumuna getirdiler. Bu oyuna artık millet gelmeyecek'' diye konuştu.

''Türkiye'nin gerçek gündemini Saadet Partisi'nin gündeme getirdiğini'' öne süren Kutan, ''Herkesin perişan ve işsiz olduğunu, emeklilere verilen paranın da yetişmediğini'' savunarak, şunları söyledi:

''Geçen yıl Türkiye 40-50 milyar dolar faiz ödedi. Haftada bir milyar dolar faiz ödeniyor. Geçim sıkıntısı içinde olanlar için ise her hangi bir şey yapmak akıllarına gelmiyor. Bunların hesabını sormak zorundasınız. Biz mecliste olsaydık bu kadar yanlışlığa izin vermezdik.Bizim iktidarımız döneminde Türkiye borç almayacak. Yeni vergi koyulmayacak, vergi oranları artırılmayacak. Büyük şehirlerde bir avuç insanın mutluluğu için değil, 75 milyon insanın refah seviyesi sağlanacak. Dış politikada da gereken yapılacak. Irak'taki kardeşlerimize bomba yağdırsınlar diye lojistik destek sağlanan İncirlik Hava Üssü kapatılacak. 8 yıllık zorunlu eğitimi kaldıracağız. Üniversiteye girişteki yığılmaları önleyeceğiz. Sanat okulları ve imam hatip liselerindeki kat sayı adaletsizliğini değiştireceğiz. İnancımızı tahrip eden 'ılımlı İslam' gibi hareketlere mani olacağız.''

Kutan, konuşmasının sonunda kendisini dinleyen partililerden doğru ve vicdanına göre oy kullanmalarını istedi.