kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AKP'den Kayseri'ye üçlü çıkartma

Yeni Haber
Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ikilisinin Kayseri sürprizi TBMM Başkanı Bülent Arınç oldu..
AK Parti coşkulu Doğu ve Güneydoğu mitinglerinden sonra, İç ve Batı Anadolu mitinglerinin startını Cumhurbaşkanı Adayı Abdullah Gül'ün ata ocağı Kayseri'den başlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ikilisinin Kayseri sürprizi TBMM Başkanı Bülent Arınç oldu. Meydana birlikte giren AK Parti troykası, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce ve sonra aralarının bozulduğuna dair başlatılan söylentilere adeta cevap verdi.

Platforma el ele çıkan Erdoğan, Arınç ve Gül, onbinlere karanfilleri de birlikte attı. Erdoğan, Gül ve Arınç'ın arasına girerek Kayseri meydanındaki coşkulu kalabalığı selamladı. Meydan, 'işte evladınız, cumhurbaşkanı adayı, başbakan yardımcısı, dışişleri bakanımız Abdullah Gül' deyince adeta coşku seline kapıldı.

Büyük Kayseri Mitinginde ilk konuşmayı Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nı tıklım tıklım dolduran kalabalığın "Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin" sloganları arasında mikrofona gelen Abdullah "Vurmaya gerek yok meydanları onlar da görüyor, Kayseri bugün kendisini ispatlıyor" karşılığını verdi. Ak Parti'nin ilk mitingini Kayseri'den başlattığını hatırlatan Gül, "O gün Kayseri'den aldığımız güçle, sevgi ile bütün Anadolu'yu dolaştık. O sevgi ve güvenle bizi iktidar yaptınız. Çünkü bu sevgi bu muhabbet partimize şahıslara gösterilen bu ilgi çok anlamlı. Sizinle biz gurur duyuyoruz ve size layık olmak için uğraşıyoruz." dedi.

Koalisyon hükümetleri döneminde Bakanlar Kurulu toplantısı bile yapılamadığını hatırlan Bakan Gül, "Organize Sanayi'de fabrikalar kapanırdı. Cebinizdeki paradan utanırdınız. Yol yapmayı baraj yapmayı, Türkiye'nin büyük meseleleriyle uğraşmayı kendileri birbirleriyle uğraşırdı" diyerek Kayserililere geçmişten örnekler verdi.

"ANAYASA MAHKEMESİ'NİN GEREKÇESİNE DÜNYA GÜLDÜ"


Alanı dolduranlara Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini ima ederek "sizin dene bu kadar ilgi gösterdiğinizi çok iyi biliyorum" diye seslenen Gül sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olan oyunlara demokratik tepki göstermek için buradasınız. Olup bitenler yakıştı mı Türkiyeye, milletin gözünden kaçtı mı, millet unuttu mu, siyasi partileri alet olanları unuttu mu zannediyorsunuz. Anayasa mahkemesi gerekçeyi açıkladı. Türkiye güldü, dünya güldü."
Daha sonra kürsüye çıkan TBMM Başkanı Bülent Arınç, konumu gereği siyasi bir konuşma yapmayacağını belirterek, Kayserililer'in 22 Temmuz seçimlerinde sandıkları doldurmasını istedi. Kayserililer'in cezaevine düşen 27 Mayıs darbesi mağdurlarını bağrına bastığını ifade eden Arınç, aynı şekilde gelecek seçimlerde de üzerine düşeni yapacağını söyledi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SÜRECİNDE DENİZ BAYKAL KİMLİĞİNİN GEREĞİNİ YAPTI"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mikrofonu eline almasıyla birlikte coşku doruğa ulaştı. Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran kalabalığın çoktan kararını verdiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecince aday bile çıkarmadan kendilerine 'saldırdığını' dile getiren Başbakan Erdoğan, "Tarihte eşi görülmemiş bir biçimde sembolik bile olsa aday gösteremediler. Sayın Baykal'a dedim ki gel aday ol aday ol. Olamadı. Ben aday filan olmadığım halde durmadan hakaret etti. Çünkü kimliğinin gereği, nemalandığı şey oydu. Dışişleri bakanımız Abdullah beyi aday gösterdik. Ve aday gösterdikten sonra bu defa bütün şiddetiyle Abdullah Beye saldırmaya başladılar. Biz bunları tanırız. Bunların bu ülkede huzurdan yana arayışları, kalkınmaktan yana bir dertleri olmamıştır" şeklinde konuştu.

"ANAYASA MI DEĞİŞTİ Kİ CUMHURBAŞKANI SEÇİLEMEDİİ

Abdullah Gül'den önceki 3 Cumhurbaşkanı'nın aynı Anayasa ile seçildiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Anayasa mı değiştirdik. Aynı Anayasa ile seçim yaptık. Peki niye değişti bu kural. Sayın Gül Özal'dan, Demirel'den ve Sezer'den daha mı az oy aldı. Hepsinden daha fazla oy aldığı halde niçin alavere dalavere yaptılar. Bunu bu millet affeder miİ Buyurun millete dedik, şimdi milletten kaçıyorlar. Adı Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhura saygısı olmayandan cumhuriyetçi, halkına saygısı olmadan halkçı, milletine saygısı olmayandan milliyetçi olur mu? Yola devam. Buradan çıktıktan sonra yan gelip yatmak yok" dedi.

"TEK VATAN, TEK BAYRAK, TEK MİLLET VE TEK DEVLET"

Türk halkıyla partisi arasına 'nifak' tohumları ekmek isteyenler bulunduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "Bunlara bizim bir cevabımız var. Ellerinizi ve bayraklarınızı havaya kaldırın ve hep beraber yüksek sesle söyleyelim" diyerek meydanı dolduran binlerce Kayseriliye "Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devletdiye slogan attırdı.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kastederek bazı muhalefet partisi liderlerinin Karadeniz'e, Doğu ve Güney Doğu illerine gidemeyeceklerini savundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 3.5 senelik hükümet ortaklığı döneminde Türk Cumhuriyetlerine gitmemesini de eleştiren Erdoğan, "Türk cumhuriyetleri der milliyetçilik der dururlar. Azerbaycan'ın, Kırgızistan'ın, Kazakistan'ın, Türkmenistan'ın ve Özbekistan'ın yolunu bilir mi? Niye gitmediniz Bu kardeşiniz ta Moğolistan'a kadar gitti" şeklinde konuştu.

TERÖRİST BAŞININ CEZAEVİNİ SEN DÖŞETMEDİN Mİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ni iktidara gelmeleri halinde terörü bitirecekleri yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını aktaran Erdoğan, "Terörist başının İmralı'daki ceza evini sen döşetmedin mi. Nasıl bitireceksin bu terörü. Bir defa bölücü terör örgütünün başını DSP, ANAP'a siz hediye ettiniz ve siz döşediniz. Şimdi AK Parti bunu normal cezaevine yerleştirsin diyor. Sen bu kadar akıllıydın niye yapmadım. İmralı'ya koymak doğru işti. Ama bunlar bunun üstünden rant elde etmek istediği için açıklıyorum. Dürüst davranın dürüst. AB insan hakları mahkemesi kararını bunlar uyguladı. Şimdi idam edin diyorlar. Türkiye hukuk devleti. Madem yapabiliyordun, niye o zaman sen yapmadın. Bizden hukuksuzluğu isteyemezsin. Biz hukuk içinde hareket etmek zorundayız. Ağırlaştırılmış müebbet hapsi vardır. Bunun da gereği yapılmaktadır." dedi.

ŞEHİT CENAZELERİ İSTİSMAR EDİLİYOR

Bütün bunlarla birlikte MHP'nin şehitleri ve şehit cenazelerini de istismar ettiğine değinin Erdoğun, şehitlik konusunda Türk Milleti'nin şehit cenazesinin istismar edilemeyeceğini söyledi. "Bizde bağırmak çağırmak yoktur. Sessizlik vardır. Dolayısıyla bunlar o cenazeleri nasıl olurda siyasi rant aracı yaparız diye kendilerine has işaretlerle slogan atıyor. Şehide cenazeye saygısızlık yapıyorlar. 19997da yaptılar bir şeyler elde ettiler diye buna tevessül ediyorlar." Erdoğan AK Parti olarak şehidin bir damla kanını 550 milletvekiline değişmeyeceklerini sözlerine ekledi.

CHA