kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sıcaklar elektrik faturalarına yansıyacak

Yeni Haber
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle artış gösteren klima ve soğutucu kullanımının, elektrik tüketimini önemli ölçüde artırdığı bildirildi.

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ Müessese Müdürü Durali Ferik, yaptığı açıklamada, son günlerde yurt genelinde etkili olan sıcak havanın etkisinden kurtulmak isteyenlerin klima ve soğutuculara yüklendiğini söyledi.

Ferik, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiği mayıs ayına oranla haziranda elektrik tüketiminin arttığını belirterek, şöyle konuştu:

''Sıcak havalardan bunalan vatandaşlarımız, serinlemek ve rahatlamak amacıyla klima ve soğutuculara yöneldi. Artan sıcaklıkların klima satışlarını patlattığı yönünde çok sayıda kaynak tarafından bilgilendirildik. Buna bağlı olarak haziran ayı elektrik tüketimi de fazlasıyla arttı. Ancak kesin rakam vermek mümkün değil. Kesin rakamları, içinde bulunduğumuz ay sona erdikten sonra rakamları mayıs ayınkilerle kıyasladıktan sonra verebiliriz. Klima ve soğutucu kullanımının ne kadar ilave güç getirdiği yönündeki net bilgiye, iki ayı kıyasladıktan sonra ulaşabiliriz. Ancak, bu ay içindeki elektrik kullanımının bir ay öncekine göre daha fazla olduğu kesin. Özetle artan hava sıcaklıkları klima kullanımını, klima kullanımı da elektrik tüketimini fazlasıyla artırdı diyebiliriz.''

Durali Ferik, artan klima ve soğutucu kullanımı nedeniyle herhangi bir problem yaşanmasını beklemediklerini, sistemlerinin bu artıştan etkilenmeyeceğini söyledi.

AA