kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
2 çocuk annesi Gülsüm Soydan, ünlü kayıtın 1992’de birkaç dakikada yapıldığını söyledi.

15 yıldır onun sesiyle cep telefonundan 'ulaşılamıyor'uz

Ferhat ÜNLÜ / HABER MERKEZİ
Cep telefonlarındaki "Aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor" sesinin sahibi tiyatrocu Soydan, "Telefonumu kapatmam. Arayan ulaşır" diyor..
Tiyatrocu Gülsüm Soydan, bundan 15 yıl önce küçük bir stüdyoda, eline tutuşturulan kağıttaki "Aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor, lütfen daha sonra tekrar arayınız" anonsunu okuduğunda sesinin bu kadar ünlü olacağını bilmiyordu. Soydan'ı cep telefonlarının meşhur sesi yapan kayıt, 1992'de Levent'teki bir stüdyoda birkaç dakikada yapıldı. Soydan, bu kayıt karşılığında dolar kuru üzerinden bugünün parasıyla yaklaşık 600 YTL civarında bir para aldığını söylüyor. "Asgari ücret göz önüne alındığında bu o zaman için fena bir para değildi" diyor Soydan.

'KENDİ
SESİME YABANCILAŞTIM'
Gülsüm Soydan 2 çocuk annesi, eşi de doktor. 16 yıldır İstiklal Caddesi'ndeki Oyuncular Tiyatro Grubu'nda çalışan Soydan, parayı tiyatrodan değil, seslendirmeden kazanıyor. Yakın bir geçmişte aralarında şampuan, bebek bezi ve temizlik malzemesi markalarının da bulunduğu pek çok ürünün reklamını seslendirmiş. Soydan, kaydı yaptığı zaman bir cep telefonu şirketine satılacağını bilmediğini söylüyor. İlk zamanlar kendi sesini duyunca, "Bu benim sesim" diye aklından geçiriyormuş. Ancak giderek kendi sesine yabancılaşmış. Soydan, "İşin ilginç tarafı telefonlarımı asla kapatmam. 24 saat açık olduğu için arkadaşlarım, 'Aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor' anonsuyla karşılaşmaz" diye konuşuyor.