kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Öğrencinin silahlı hatıra pozlarına suç duyurusu

Osman AKÇA / MERKEZ
Öğrencilerin ABD savaş gemisini ziyaretlerinde silahlarla hatıra fotoğrafı çektirmesi Marmaris'i karıştırdı. Suç duyurusu yapıldı..
Irak işgalinde de görev alan Amerikan donanmasına bağlı "Oak-Hill" Amfibi Çıkarma ve Helikopter Gemisi, 6 Haziran'da Marmaris'e geldi. Turizme katkısı olacağı iddiasıyla yerel yöneticiler tarafından törenle karşılanan gemi, ilçede kaldığı 1 hafta süreyle ziyaretçilere de açıldı. Kenan Evren Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Marmaris Koleji'nin 6 ve 7'nci sınıfında öğrenim gören 20 öğrenci de 7 Haziran'da gemiyi ziyaret etti. Bazı öğrenciler askerlerin silahlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Fotoğrafların yerel gazetelerde yayınlanması sivil toplum kuruluşlarının tepkilerine neden oldu. Marmaris Yeşiller Grubu savcılığa başvurarak kolej yöneticileri ve Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri hakkında, görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

ÇOCUK HAKLARINA AYKIRI
Grup adına başvuruyu yapan Ahmet Kaygusuz, kolej yöneticilerinin ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, BM Çocuk Hakları ile Anayasa'ya aykırı hareket ettiğini öne sürdü. Kaygusuz "Öğrencilerin böyle bir gemiye turistik gezi gibi götürülmesi suçtur. O gemide her türlü silah, silahlara ait mühimmat mevcuttur. Ayrıca gemideki askerlerin savaş psikolojisinin içinde olmaları çocuklarımızı şiddete özendirmekten başka bir şey değildir" diye konuştu.