kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Emine Nida Karyapar

MS'li doktora yeni ilaç ümidi

Ali BALCI / MERKEZ
Çocuk doktoru Emine Nida Karyapar MS nedeniyle iki gözünü kaybetti. Durumu kötüye giden Karyapar'ın tek ümidi, hocasının ABD'den getirdiği ilaçların fayda etmesi.....
Emine Nida Karyapar, 1996 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra Tıp Uzmanlık Sınavı'nı (TUS) kazanarak Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı'nda göreve başladı. 5 yıl boyunca burada görev yapan genç doktor 4 Şubat 2005'te uzmanlık belgesi almaya hak kazandı. Ancak aynı gün iki kötü haberle sarsıldı. Babasını kaybettiği haberini alan talihsiz doktor, daha önce tahlil yaptırdığı doktor arkadaşlarından ikinci acı haberi daha aldı: MS'ye yakalanmıştı. Bu tarihten sonra MS hastalığının nöbetlerini geçirmeye başlayan Karyapar, bir süre sonra sol gözünün görme yetisini kaybetti. Karyapar'ın vücut fonksiyonları yavaşlarken, her iki elindeki hareket kabiliyeti kaybolmaya başladı.

UMUDU BU İLAÇTA

Karyapar'ın tedavisi ile ilgilenen okuldan hocası İÜ Nöroloji Anabilim Dalı'nda görevli Prof Dr. Gülşen Akman Demir, MS hastalığı ile ilgili bir kongre için gittiği ABD'den umutlu bir haberle döndü. Kongreden çıkan karar MOPTERA adlı ilacın MS hastaları için kullanımının uygun olmasıydı. Prof. Dr. Demir, Karyapar'a ilacın ilk dozunu uyguladı. Karyapar, 15 gün önce ikinci gözünü kaybetti. Bu arada, Sağlık Bakanlığı ilacın kullanımına 3 aylık dönem için izin verdi. 3 ay sonunda Karyapar'ın tedavisinden olumlu bir sonuç çıkarsa, MS hastaları umutlanacak.