kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Niğde mitingi öncesinde kavga

Yeni Haber
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Niğde'deki 512 konutun anahtar teslim töreni öncesi oturduğu protokol sırasından jandarma tarafından zorla çıkarıldığı iddia edildi.

Bu olaya tepki gösteren TOKİ Basın Müşaviri Uğur Gülekalp ile Başkan Danışmanı Sadık Soylu jandarma görevlileriyle tartıştı.

Basın müşaviri Gülekalp tartışma sırasında Jandarma Teğmen Türker Doğru'ya tokat attı. Jandarma ekipleri Gülekalp ile Soylu'yu ifadelerini almak üzere gözaltına aldı.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar yaşanan olaylar ile ilgili bir açıklama yaptı.

Bayraktar, kendisinin tören alanında protokol bölümünde otururken yanına gelen jandarma görevlilerinin bomba araması yapmak üzere bulunduğu yeri boşaltmasını isteğini, kendisini tanıtmasına rağmen 2 jandarmanın koluna girerek zorla protokolden uzaklaştırdığını aktardı.

Erdoğan Bayraktar olayla ilgili şunları söyledi: "2 jandarma protokole geldi, 'burada bomba araması yapacağız, burayı boşaltın' dedi. Ben de TOKİ Başkanıyım. Beni tanımıyormusunuz dedim. Görevliler ısrarla beni dışarı çıkarmak istedi. 2 jandarma koluma girip alandan çıkardı. Sırtım tören alanına dönük iken bu olaylar olmuş. Görmedim."

TOKİ Başkanı Bayraktar, yaşanan olaylardan sonra jandarma komutanlarının yanına gelip özür dilediklerini ve protokol alanına aldıklarını söyledi.

Bayraktar, yaşanan tatsız olaylardan sonra basın müşaviri ve danışmanı ile görüşemediğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TOKİ tarafından Niğde'de yaptırılan 512 konutun anahtar teslim töreni yapılacağı alanda yaşanan tatsız olay şöyle gelişti: Jandarma, tören öncesi vatandaşın alındığı alanda gerekli aramaları yaptıktan sonra protokol tiribününün bulunduğu yerde de bomba araması yapmak için davetlilerin boşaltmasını istedi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile jandarma görevlileri arasında bu konuyla ilgili kısa süreli bir tartışma yaşandı. Bu sırada TOKİ Basın Müşaviri Uğur Gülekalp görevli Jandarma Teğmen Türker Doğru'ya tokat attı. Basın Müşaviri Gülekalp ile TOKİ Başkan Danışmanı Sadık Soylu daha sonra jandarma tarafından gözaltına alındı. Gülekalp ile Soylu ifadeleri alınmak üzere Bor İlçe Jandarma Karakolu'na götürüldü.

CHA