kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP Hatay’da "Ali Dibo" ile vuracak

Yeni Haber
CHP, Hatay'da AKP'ye "Ali Dibo" kozu ile yüklenecek. CHP'li milletvekili adayları, AKP Grup Başkanvekili Hatay Milletvekili Sadullah Ergin'in de adının karıştığı, kamuoyunda "Ali Dibo" olarak adlandırılan "ihale yolsuzluklarını" seçim kampanyasına aldı.

Seçimlere 1 aydan az bir süre kala, milletvekili adayları da bölgelerinde çalışmalarını sürdürüyor. CHP milletvekilleri Gökhan Durgun ve Fuat Çay Hatay'da yürüttükleri seçim çalışmalarına ilişkin ANKA'ya açıklamalarda bulundu.

CHP Hatay milletvekili Fuat Çay, Hatay'ın, CHP ve solun kalesi olduğunu bu nedenle, 22 Temmuz seçimlerinde beklenilenin üzerinde oy alacaklarını ileri sürdü. Hatay'da, son dönemde CHP'ye karşı büyük bir ilgi artışı olduğunu anlatan Çay, "Hatay'da, CHP'ye oy vermeyecekler de bugün CHP'ye yönelmiş durumda. Bunun en önemli sebepleri, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar noktasında iktidar döneminde yoksulluğun artması, terör olaylarının yeniden artış göstermesi sayılabilir. Vatandaşlar bütün sorunlara karşı umut olarak CHP'yi görüyor" dedi.

"ALİ DİBO AKP MARKASI OLDU"

Çay, "Ali Dibo" olarak adlandırılan ve AKP Grup Başkanvekili Hatay milletvekili Sadullah Ergin'in de adının karıştığı ihale yolsuzluklarına ilişkin konuların seçim kampanyalarının ilk sırasında yer aldığını belirtti. "Ali Dibo AKP'nin markası oldu" diyen Çay, "Türkiye'de ne yolsuzluk olduysa Ali Dibo yolsuzluğu denmeye başladı. Bu Hatay'da patladı ama Türkiye'nin her yerinde aynı sistem var. AKP, kamu görevlilerini baskı altında tutarak, ihaleleri kendilerine ve adamlarına yönlendirildi. Ali Dibo, yolsuzluk organizasyonu" diye konuştu.
Çay, Ali Dibo isimli kahramanın Fransızlar döneminde Hatay'da yaşayan bir eşkıya olduğunu anlatırken, "Bu adam bir çetedir. Soygun yapar, yol keserdi. Ondan bu ad kaldı. Bu elbise de AKP'ye tam uydu" dedi. Fuat Çay da, AKP'nin "Ali Dibo" ile özdeşleştiğini savunarak, Hatay halkının bu nedenle CHP'ye yöneldiğini kaydetti.

"PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun ise Ali Dibo anlayışının Hatay'da çok yaygın bir şekilde yaşandığını ileri sürdü. Durgun, "Ben ve diğer aday arkadaşlarımız, bu sıkıntıları halka anlatmaya devam edeceğiz. Biz seçim dönemi boyunca 'Ali Dibo' konusunu işlemeyi sürdüreceğiz. Peşlerini bırakmayacağız" dedi.
Durgun, kendisine Hatay'da gerçekleşen ihale ve rüşvetlerle ilgili sürekli yeni bilgiler geldiğini belirten Gökhan Durgun, incelemeleri tamamladıktan sonra söz konusu iddiaları da kamuoyuna anlatacağını söyledi. Durgun, "Ali Dibo devam ediyor. Peşlerindeyiz. En ufak bir eksikliklerini yakalarsak ortaya çıkaracağız" dedi.

(ANKA)