kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Milliyetçi sloganı sevdi

Daha çok MHP'lilerle özdeşleşen "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarını seven Baykal "Bizim partililer ilk kez bu sloganı atıyor, konuşmamı kestim ve atmalarına izin verdim" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Milliyetçi sloganı sevdi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP'lilerle özdeşleşen ve daha çok şehit cenaze törenlerinde atılan "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarını sevdi. Başbakan Tayyip Erdoğan'a "Yuh" çekilmesine müdahale ederek önleyen Baykal, Hatay mitinginden sonra Tokat'ta ilk kez "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atılırken konuşmasına ara verdi.

DUYUNCA İZİN VERDİM

Baykal, bu sloganın yadırganmaması gerektiğini belirtirken CHP mitinglerinde "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganın ilk kez atıldığına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Terörle ilgili AKP'nin yanlışlarını anlatıyordum. Baktım bizim partililer 'şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganını atıyorlar. Bu bir ilkti. Yani bizim mitinglerimizde ilk kez bu slogan atılıyordu. Hemen konuşmamı kestim. Atmalarına izin verdim. Sonra da kendilerine teşekkür ettim."

OKUYAN: SİFTAH YAPTIK

Baykal, Tokat mitingine beraber gittiği Yaşar Okuyan'a da büyük ilgi gösterdi. Tokat dönüşünde özel uçakta mitingi değerlendiren Okuyan, " Siftah yaptık" derken Baykal, "Bunun devamı gelmeli" dedi. Baykal, kurmaylarından Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'e "Bundan sonra benim gidemediğim yerlere en azından sayın Okuyan ve diğer arkadaşlar gitsinler. Oralarda bizim örgütümüze partililere Başbakanı ve bu seçimin önemini anlatsınlar. Bunu mutlaka yapmalıyız" diyerek gerekli programı yapması talimatı verdi.