kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İngiltere'de görev değişimi başladı

Avrupa ve dünya siyasetinde bir sayfa kapanıyor... Maliye Bakanı Brown, başbakanlık yolundaki ilk adımı dün İşçi Partisi lideri olarak attı. Blair'in 10 yıl süren başbakanlığı çarşamba günü son bulacak..
Geçtiğimiz mayıs ayında siyasete ilk adım attığı seçim bölgesinde görevini bırakacağını açıklayan İngiltere Başbakanı Tony Blair görevdeki son günlerini yaşıyor. 30 yaşında en genç milletvekili seçilerek girdiği siyaset yaşamında 10 yıldır başbakan olarak görev yapan Blair, çarşamba günü görevinden ayrılıyor. Dün, Maliye Bakanı Brown'un İşçi Partisi lideri olmasıyla süreç resmen start aldı. Son günlerini röportajlar vererek geçiren Blair, başarısının arkasındaki gizli gücü açıkladı:

UĞURLU AYAKKABILAR

Church marka ayakkabıları... Blair, tam 18 yıl önce 150 sterline aldığı ayakkabıların kendisine şans getirdiğine inanıyor. Her hafta meclisteki vekillerin sorularını yanıtladığı "Başbakana Sorular" oturumuna hep bu ayakkabılarını giyiyor. İngiliz Times gazetesine konuşan Blair, "Biliyorum 18 yıldır aynı ayakkabıyı giydiğimi söylediğimde güleceksiniz. Ancak vekillerin sorularını yanıtlarken bu ayakkabıları giymeye özen gösteriyorum" dedi. Başbakanlığı boyunca adı birçok skandala karışan Blair'in resmen görevinin bitmesinin ardından ne yapacağı merak ediliyor.

TEKNOKRAT KABİNE
Bir süre ismi Dünya Bankası başkanlığı için geçen Blair'in, AB Başkanı olacağı da iddia ediliyor. Şu an için tercihi hakkında net açıklama yapmayan Blair, istifasından kısa süre önce kendi ismini taşıyan bir vakıf kurdu. Kuracağı yeni kabine üzerinde çalışmalara başlayan Gordon Brown'un selefinden farklı bir yol izleyeceği konuşuluyor. Kulislerde Brown'un teknokrat ve bol kadının görev alacağı bir kabine üzerinde çalıştığı konuşuluyor.
Haberin fotoğrafları