kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OKUR TEMSİLCİSİ
Okur Temsilcisi

Bilir haberine son nokta

BAZI düzeltmeler tarafları memnun etmiyor.
22 Ocak tarihli Sabah Okur Temsilcisi köşesinde 'Manevi oğul' Yanılgısı başlığı altnda şu düzeltme metni yer aldı.
Aynen aktarıyorum:
"SABAH'IN 17 Ocak tarihli sayısında "Cumhuriyet döneminin ilk kadın türkücülerinden" Zehra Bilir'le ilgili bir haber vardı. Habere göre kalça kemiği kırılan Bilir bir hastanede tedavi altındaydı, ancak masraflarını manevi oğlu Haşim Koç karşılıyordu.
Torunu Ali Berker Bilir "Bu haber yanlış bilgi üzerine yapılmıştır" diye buraya başvurdu. Verdiği bilgiler şöyle: "Zehra Bilir'in bir oğlu vardır: Ergün Bilir. İki de torunu vardır. Manevi oğlu olarak tanıtılan şahıs sadece aile dostudur. Bizde dost ve yakınlardan hastalık veya ölümlerde maddi destek almak gelenektir. Bu şartlar altında yapılmış bir destek sanki kimsesiz birine yapılıyormuş gibi bir intiba bırakmıştır. Üzüldük."
Haberi hazırlayan Yalçın Bel , "kendisini Bilir'in manevi oğlu" olarak tanıtan kişi tarafından yanıltıldığını kabul etti. Bel, Bilir'in oğlu Ergün Bilir'le de görüşmüş. Ondan aldığı bilgiye göre çevrede pek çok kişi Zehra Hanım'a "anne" diye hitap edermiş. Söz konusu kişinin yanıltıcı bilgi vermesine de çok üzülmüş. Ergün Bilir, muhabire, annesine kendisinin baktığını belirtmiş ve haber ardından annesiyle ilgilenen bakan Nimet Çubukçu'ya da teşekkür etmiş. "
Haberde adı geçen Haşim Koç, muhabirin kendisini kaynak göstermesini kabul etmediğini belirterek uzun bir süre sonra bu köşeye başvurdu.
Özetle diyor ki: "Haber gerçektir ama muhabir haberi Haşim Koç'tan almış gibi davranarak yanlış yapmıştır. Oysa benimle hiçbir zaman yüzyüze veya başka bir iletişim aracıyla görüşerek habere kaynak olacak şekilde bilgi almamıştır. Bunu da gazetenin böyle aktarmasını rica ediyorum."
Muhabirle yeniden görüştüm. Koç isminin bazı internet sitelerinde zaten yer aldığını, Anadolu Ajansı muhabiriyle de onun görüştüğünü, bilgilerin o kaynaktan geldiğini söyledi. 22 Ocak tarihli yazıda sanki yüz yüze görüşmüş gibi bir izlenim doğuyor, bu benim anlatımımdan kaynaklanmış olabilir.
Böylece nokta koyuyoruz.